Ana SayfaGüncelTemelli: Adaylar Demirtaş çağrılarında ısrarcı olmalı

Temelli: Adaylar Demirtaş çağrılarında ısrarcı olmalı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönünde açıklamalarda bulunan diğer adayların “çağrılarına sahip çıkmaları ve ısrarcı olmaları” gerektiğini söyledi. Temelli ayrıca Demirtaş’ın tahliyesi için yapılan başvurunun derhal serbest bırakılması yönünde kararlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve partili milletvekilleri, parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dair basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Temelli, geçtiğimiz hafta Demirtaş’ın tahliyesi amacıyla avukatlarca başvuru yapıldığını hatırlatarak, “Mahkemeye tahliye konusunda başvuru yaptığımızda da dile getirdiğimiz üzere seçimlere ilişkin ilkelerin en belirgin olanları eşitlik ve serbestlik ilkeleridir. Demirtaş tutuklu olsa da Cumhurbaşkanı Adayı olarak seçime katılma hakkını kullandıysa da, seçim faaliyetlerine katılımının engellenmesi Anayasa’nın ihlali niteliğindedir” diye konuştu.

Temelli, başvurunun yarın sonlanacağını ve Demirtaş’ın tahliyesi yönünde karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adaylarına da çağrıda bulundu.

Temelli’den cumhurbaşkanı adaylarına çağrı

Adayların Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki açıklamalarına değinen Temelli, adayların çağrılarında ısrarcı olmaları yönünde çağrıda bulundu:

“Bu çağrılar çok kıymetlidir. Çünkü burada alışılagelmiş siyasi davranışın ötesinde bir adım söz konusudur. Türkiye’nin çok uzaklaştığı demokrasi kültürüne katkıdır. Biz burada bu çağrıyı yapan cumhurbaşkanı adaylarına çağrılarına sahip çıkmaları ve ısrarcı olmaları yönünde çağrımızı yineliyoruz.”

Previous post
Ankara Üniversitesi’nden 5 öğrenci gözaltına alındı
Next post
Bir efsanenin doğuşu: Gianluigi Buffon – Emre Caka