Ana SayfaDünyaTiflis’te meclis önünde konserli protesto: “Birlikte dans ederiz, birlikte mücadele ederiz”

Tiflis’te meclis önünde konserli protesto: “Birlikte dans ederiz, birlikte mücadele ederiz”

HABER MERKEZİ – Tiflis’te düzenlenen polis baskınının ardından gece kulüplerinin kapatılmasını protesto eden eylemciler, parlamento binasının önünde konser verip dans ederek Başbakan Kvirikaşvili ile İçişleri Bakanı Gakharya’nın istifasını talep ediyor. Eylemciler, kapatılan gece kulüpleri için “Bunlar yalnızca eğlence yeri değildir, aynı zamanda ifade özgürlüğü, gelişim ve sosyal değişimin önemli ve aydınlık noktalarıdır” diyor.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te iki gece kulübüne polis baskını düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı baskınla beraber sekiz uyuşturucu satışının gözaltına alındığını açıklarken, Gürcistan medyası gözaltı sayısının 70’i bulduğunu yazıyor.

“Birlikte dans ederiz, birlikte mücadele ederiz”

Baskının ardından gece kulüplerinin kapanmasına tepki gösteren yüzlerce kişi, Tiflis’te parlamento binası önünde toplandı.

Yapılan baskının güç gösterisi olduğunu belirten eylemciler, Başbakan Giorgi Kvirikaşvili ile İçişleri Bakanı Giorgi Gakharya’nın istifasını talep ederek konser veriyor, dans ediyor.

Eylemcilerin çağrı metninde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Bu utanç verici davranışıyla Gürcistan hükümeti, Tiflis kulüplerinde binlerce insanı birleştiren tüm düşünce ve değerlere savaş açmıştır. Bu kulüpler yalnızca eğlence yeri değildir, aynı zamanda ifade özgürlüğü, gelişim ve sosyal değişimin önemli ve aydınlık noktalarıdır.”

Sputnik News’un haberine göre eylemcilerden biri, “Bugünden başlayarak haklarımızı savunmamız gerek. Biz uyuşturucu bağımlısı değiliz. Bırakın özgür olalım” diyor.

Ayrıca sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda “Birlikte dans ederiz, birlikte mücadele ederiz” deniliyor.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Endonezya’da iki kiliseye bombalı saldırı: En az 9 kişi yaşamını yitirdi
Next post
Demirtaş: Alternatif bir iktidar seçeneği ortaya çıkaracağız