Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Top geçer adam geçmez’: Malatyalı İkranur’un futbol hikayesi Guardian’da

‘Top geçer adam geçmez’: Malatyalı İkranur’un futbol hikayesi Guardian’da

HABER MERKEZİ – Malatyalı 17 yaşındaki İkranur Sarıgül’ün hayatını değiştiren futbol hikayesi The Guardian gazetesine taşındı. Haberde, İkranur’un ‘Top geçer adam geçmez’ derken güldüğü ve idolünün Real Madrid’in defans oyuncusu Sergio Ramos olduğu belirtiliyor.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, Malatya’da futbola başladıktan sonra “hayatı değişen” genç kadınlarla ilgili bir haber yayınladı.

İkranur Sarıgül isimli bir kadın öğrencinin hikayesi üzerinden anlatılan haberde, futbol sayesinde genç kadınların eğitim hayatında kaldığı ve erken yaşta zorla evlendirilmedikleri belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, 17 yaşındaki İkranur’un futbol sayesinde “bırakılan okul ve evlilik” zincirini kırdığı anlatılıyor:

“11 yaşında kaçıyor ve futbol oynuyordu. Ailesi futbol oynadığını öğrendiğinde ona kızdı ve ayakkabılarına el koydu. İkranur o günleri, ‘Sevdiğim şeyi yapmak istiyordum. Futbola aşık olmuştum’ diye anlatıyor.

“İkranur 2012 yılında Malatya Bayanlar Spor Kulübü’ne katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu futbol lisansı, üniversite sınavlarında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu değişimle birlikte ailesinin de onun futboluna bakış açısı değişti. Malatya kadın futbol takımına seçilen İkranur, ‘Top geçer adam geçmez’ derken gülüyor ve idolünün Real Madrid’in defans oyuncusu Sergio Ramos olduğunu söylüyor.”

Haberde İkranur’un oynadığı kulübün maddi imkansızlıklar yaşadığı da aktarılıyor.


Kaynak: The Guardian



Önceki Haber
AKP'ye yakın araştırma şirketi: İlk tur bıçak sırtı, seçimin 2. tura kalma ihtimali güçlü
Sonraki Haber
Özgür Gündem'in imtiyaz sahibi Kemal Sancılı tutuklandı