Ana SayfaToplumsal CinsiyetTrans kadın Kıvılcım Arat’a silahlı saldırıda bulunan erkek serbest, ‘hakaret etmeye devam ediyor’

Trans kadın Kıvılcım Arat’a silahlı saldırıda bulunan erkek serbest, ‘hakaret etmeye devam ediyor’

HABER MERKEZİ – Evinin bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan trans kadın Kıvılcım Arat, İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin ve avukat Rozerin Seda Kip ile bir basın açıklaması düzenledi. Saldırganın serbest bırakıldığını ve hala kendisini tehdit ettiğini belirten Arat, “Psikolojim alt üst oldu. Şansla yaşıyoruz” dedi.

İstanbul Beyoğlu Gümüşsuyu’ndaki evinin bahçesinde arkadaşı Mehmet Dirlik ile birlikte bir komşusu tarafından silahlı saldırıya uğrayan LGBTİ aktivisti trans kadın Kıvılcım Arat İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya, İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin ve avukat Rozerin Seda Kip de katıldı.

İlk olarak konuşan Eren Keskin, Arat’a yönelik saldırının devletin LGBTİ’lere bakış açısından ayrıştırılamayacağını belirterek, “Bu tür saldırılara karşı cezasızlık söz konusu çünkü devletin kendisi de homofobik. İHD Irkçılığa Karşı Komisyon olarak konunun yakından takipçisi olacağız” dedi.

‘Saldırıdan sonra da tehditler devam ediyor’

Kıvılcım Arat, taşındığı yeni evinde kedilerinden kaynaklı komşusunun sürekli kendisiyle tartıştığını ve bu tartışmaların en son silahlı saldırıya dönüştüğünü söyledi.

Arat, komşusunun “Ben sana demedim mi bir daha bu bahçede kedi beslemeyeceksin” diyerek kendisine hakaret etmeye başladığını ve beyzbol sopası ile saldırıda bulunduğunu ifade etti.

Arat saldırı anı ve sonrasına dair şunları anlattı:

“Beyzbol sopasıyla saldırınca arkadaşlarım aşağıya yanıma indiler. O sırada şahıs evine girip pompalı tüfekle bize ‘travesti pisliklerini görmek istemiyorum’ diyerek ateş etmeye başladı. Arkadaşım elinden ve karnından yaralandı. Hemen 155’i aradım ve ekipler geldi. Buna rağmen bir dayak yemediğim kaldı. Saatler süren karakol işlemlerimiz oldu. Karakol önünde beklerken şahısın pompalı tüfek çantasında, çanta da kolunda olarak polis aracından kelepçesiz şekilde indiğini gördüm.”

Saldırının ardından şahsın bahçede kendisine hakaret etmeye devam ettiğini ve yanındaki arkadaşına “Hakim bana mı travestiye mi inanacak?” dediğini belirten Arat, hakaretlerin hala sürdüğünü kaydetti.

“Akşamları işten geldiğimde kimliğim üzerinden hakaret etmeye devam ediyor. Psikolojim alt üst oldu. Daha önce de saldırılara uğramıştım. Şansla yaşıyoruz.”

‘Adalete erişimimiz engellendi’

Avukat Rozerin Seda Kip ise, saldırıya uğrayan taraf olmalarına rağmen saatlerce karakolda bekletildiklerini belirterek, adalete erişimlerinin engellendiğini söyledi.

Verilen darp raporlarının da yetersiz olduğunu vurgulayan Kip, şöyle devam etti:

“Sanki bizler şüpheliymişiz, ahlaksızmışız gibi imalarla bakışlarla resmen adalete erişimimizi engellediler. Bir hukukçu olarak bu konu benim açımdan çok önemli. Karakolda bir polis bana, ‘bireysel silahlanma oldukça başınıza daha çok iş gelecek’ dedi. Bu şahıs hasta ruhlu, 4 adet ruhsatlı pompalı tüfeğe sahip. Darp raporlarını da inceledim. Oldukça sıradan verilmiş raporlar. Darp raporlarının tamamı bizim aleyhimize. Biz sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız.”

Tüfekle saldıran şahsın tutuklanması talebinde bulunduklarını fakat serbest bırakıldığını belirten Kip, ayrıca müvekkili Arat için de koruma tedbir talebinde bulanacaklarını ifade etti.