Ana SayfaEkonomiTÜSİAD Başkanı: Hakikati bükemezsiniz, gerçeğe uygun politika üretilmeli

TÜSİAD Başkanı: Hakikati bükemezsiniz, gerçeğe uygun politika üretilmeli

HABER MERKEZİ – TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ekonomi yönetimine “bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemlerin alınması” çağrısında bulunarak,  “Artık içinde bulunduğumuz gerçeği kabul etmemiz ve bu gerçeğe uygun politikalar üretmemiz gerekiyor” dedi ve ekledi: “Hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz.”

Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 2018 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısını bugün gerçekleştiriliyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, dış borçtan enflasyona ve kur artışlarına kadar birçok ekonomik gösterge ve gelişmeyi değerlendirdi.

Bilecik, ekonominin içinde bulunduğu son durum itibarıyla ekonomi hakkında konuşmaya mecbur olduklarını belirterek, “Artık içinde bulunduğumuz gerçeği kabul etmemiz ve bu gerçeğe uygun politikalar üretmemiz gerekiyor. Çünkü ekonomide mucizeler yoktur; gerçekler vardır. Ve hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Kurdaki hızlı yükselişin Türkiye ekonomisi için sorgulamanın başladığını gösterdiğini vurgulayan Bilecik, ekonomik güvenin yeniden tesis edilmemesi durumunda ekonominin sert bir düzeltme ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Bilecik son olarak “bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemlerin alınması” için ekonomi yönetimine çağrıda bulundu.