Ana SayfaGüncelUçmak için insanın dünyadaki izlerini süren fotoğrafçı: Kacper Kowalski

Uçmak için insanın dünyadaki izlerini süren fotoğrafçı: Kacper Kowalski

HABER MERKEZİ – Uçabilmek için fotoğraf çekmeye başladığını söyleyen Kacper Kowalski, hava fotoğrafçılığıyla kendi yaşam bölgesinde gördükleri üzerinden evrensel hikayeler yaratarak izleyiciyi dünyaya dair yepyeni perspektifler içinde düşünmeye itiyor.

1977 doğumlu Polonyalı mimar ve fotoğrafçı Kacper Kowalski, fotoğraf çekmek için uçmuyor, uçabilmek için fotoğraf çekiyor.

Yaklaşık 22 yıldır Polonya’daki evinin çevresindeki gökte gezinerek insaın dünyada bıraktığı izlerden görsel hikayeler yaratıyor.

Kowalski, yere indiği zaman aile fotoğrafları dışında ne çekeceğini bilemediğini söylüyor.

Hava fotoğrafçılığıyla dünyayı başka bir perspektiften düşünmeye zorlayan Kowalski, uçma tutkusuna devam edebilmek için başlamış fotoğraflamaya.

Bant Mag.’dan Yetkin Nural’a konuşan fotoğrafçı, “Ben izleyicinin benim uçarken hissettiğim gibi hissetmesini istiyorum. Ben dünyayı isimlendirilmiş ve etiketlenmiş görmüyorum” diyor ve diğer hava fotoğrafçılarına atıfta bulunarak şöyle konuşuyor:

“Onlar uçmayı fotoğrafçılık için kullanıyor, diğer taraftan ben uçmak için fotoğrafçılığı kullanıyorum. Böylelikle benim için arayış başlamış oldu: Oldukça yerel bir bölgeyi kullanarak dünya genelindeki sorunlar hakkında bir hikaye anlatmak.”

Yan Etkiler – Güneş ve Eğlence
Yan Etkiler – Toksik Güzellik
Yan Etkiler – Gökten Sel
Çin

Röportajın tamamını okumak için buraya tıklayarak Bant Mag. No:62’ye ulaşabilirsiniz.