Ana SayfaGüncelVan Valisi ‘seçim çalışması’nda: Erdoğan ve AKP’yi övdü, DBP’li belediyeleri kötüledi

Van Valisi ‘seçim çalışması’nda: Erdoğan ve AKP’yi övdü, DBP’li belediyeleri kötüledi

HABER MERKEZİ – Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu, Erçek mahallesi sakinleri ile bir araya geldiği buluşmada bir yandan DBP’li belediyenin yaptığı çalışmaları kötüledi, diğer yandan hükümetin icraatlarını övdü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’a özel destekler sağladığını iddia etti.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez ile birlikte İpekyolu ilçesine bağlı Erçek mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre mahalle sakinleriyle görüşen Zorluoğlu, konuşmasına DBP’li (Demokratik Bölgeler Partisi) belediye yönetimini kötüleyerek başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu da olan Zorluoğlu, şu iddialarda bulundu:

“Biliyorsunuz bizden önceki belediye yönetimi hani kendilerini çok çevreci ilan etmişlerdi ya, hani ‘biz çevreye çok duyarlıyız, ağaca, çiçeğe, böceğe hayranız’ diyorlardı ya? Biz geldiğimizde İpekyolu ve Tuşba ilçesinin kanalizasyonu neredeyse hiç arıtılmadan denize (Van Gölü) veriliyordu. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin bize sağladığı maddi kaynakla yeni bir atık su arıtma tesisinin ihalesini sonra da sözleşmesini yaptık.”

Bir yandan DBP’li belediyenin yaptığı çalışmaları kötüleyen Zorluoğlu, diğer yandan hükümetin icraatlarını övdü, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a özel destekler sağladığını ileri sürdü.

“24 Haziran Türkiye için bir dönüm noktası”

Vali Zorluoğlu, son olarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlere dair şunları söyledi:

“Yaptığımız hizmetler için biz aracıyız. İşin esas sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, değerli hükümetimizdir. Bu bakımdan da bunu da hafızamızda tutmalıyız. Türkiye bir dönüm noktası yaşayacak. Haziran 24 Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Allah’ın izniyle ülkemiz bu dönüm noktasını da sorunsuz bir şekilde aşarsa artık hem bölgesinde hem de küresel anlamda büyük bir güç olma yolunda önünde hiçbir engel kalmamış olacak. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Allah’ın izniyle yakın zamanda dünyanın o büyük güçlerinden biri haline gelecek ve Türkiye’nin fikri sorulmadan kararı alınmadan bu bölgede adım atılamayacak.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sözcü'nün başyazarı: Demirtaş, dört duvar arasında sesini nasıl duyuracak?
Sonraki Haber
Gazeteci Ragıp Duran: Seçimlerde medya önemli ama tayin edici değildir