Ana SayfaÇalışma YaşamıYerkel’in ‘özür dilediği’ madenciden yanıt: Kabul etmedim, o tekme tüm madencilere atıldı

Yerkel’in ‘özür dilediği’ madenciden yanıt: Kabul etmedim, o tekme tüm madencilere atıldı

HABER MERKEZİ – 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı sonrası protestocu bir madenci olan Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel’in ‘özür açıklamasına’ o madenciden yanıt geldi. Kocabıyık, “Tek bir telefonla özür olmaz. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden katliamının hemen ertesinde protestocu bir madenci olan Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, 4 yıl sonra özür diledi.

Katliamın 4. yıl dönümünde Twitter hesabından açıklama yapan Yerkel, günah keçisi ilan edildiğini öne sürerek “Olaydan sonra bizzat Erdal Kocabıyık’ı arayıp kendisinden özür diledim ve helallik istedim. O da hakkını helal etti” dedi.

‘Bir kere telefon etmekle bu iş bitiyorsa, tamam’

Yerkel’in sözlerine yanıt veren Karabıyık, özrü kabul etmediğini belirtti.

Cumhuriyet’ten Hakan Dirik’e konuşan Kocabıyık, Yerkel’le yalnızca bir kez görüştüğünü, işsiz olduğu dönemde telefonlarına bile çıkmadığını ifade etti.

“O tekme tüm madencilere atıldı” diyen Kocabıyık şöyle devam etti:

“Halen üzgünüm, kalbim kırık. Bir kere telefon etmekle bu iş bitiyorsa, tamam. Tekme fotoğrafının yayımlanmasından sonra Soma’da kimse bana iş vermedi. Kara listeye alındım. Kaç kere yardım için telefon ettim, hiçbirine çıkmadı. Hep ‘Toplantıdayım’ dedirtti. O zaman Ankara’da görevdeydi. Ben de işsizdim. Bir yardımı olmaz mıydı? Yardım istediğimde ilgilenmedi.”

‘Davalar hep bizim aleyhimize dönüyor’

Başbakanlık’ın Mercedes araçlarına zarar verdiği iddiasıyla ceza alan Kocabıyık, hakkında “provokatör” suçlamasıyla haber yapan bazı medya kuruluşlarına karşı açtığı davalardan da olumlu sonuç alamadığını söyledi.

Bu nedenle “adalet” üzerine konuşmak istemediğini belirten Kocabıyık, “Ben gariban bir insanım. Davalar hep bizim aleyhimize dönüyor. O yüzden çok fazla konuşmak istemiyorum. Tek bir telefonla özür olmaz. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı” diye konuştu.


Ahmet Hakan Barış Atay’ı hedef gösterdi, insanlar Tahir Elçi’yi hatırlattı

Previous post
Osman Kavala'dan mektup: Tutukluluğum 6 ayı geçti, iddianame yok
Next post
Yılın ilk dört ayında bütçe açığı 23,2 milyar lira