Ana SayfaKitapYıldız tozundan canlı gezegene ilk 4,5 milyar yıl: İşte “Dünya’nın Öyküsü”

Yıldız tozundan canlı gezegene ilk 4,5 milyar yıl: İşte “Dünya’nın Öyküsü”

HABER MERKEZİ – Dünya’nın oluşumu sırasında gerçekleşen olayları aşama aşama sade bir dille anlatan “Dünya’nın Öyküsü”, Redingot kitaptan çıktı.

Jeoloji profesörü, bilim insanı Robert M. Hazen’ın “Dünya’nın Öyküsü” isimli çalışması Redingot Kitap’tan çıktı.

Gökçe Metin’in Türkçeleştirdiği kitapta Hazen, Dünya’nın bir atom molekülüyken başlayan yolculuğuna ışık tutuyor ve gezegenimizin milyarlarca yıl önce başlayan öyküsünü anlatıyor.

Kitap ile evrenin bir atom çekirdeğinden daha küçük bir hacme sahip olduğu zamanlardan aralarında bizim de yer aldığımız sayısız canlı türünü barındıran Dünya’nın doğuşuna kadar olan sürece şahitlik eden okur, çalışmada ayrıca önümüzdeki beş milyar yılın olası senaryosunu da buluyor.

Tanıtımdan

Dünya’nın yalnızca Güneş ve kendi ekseni etrafında dönen bir kütle değil, oldukça karmaşık iç ve dış mekaniklere sahip olan hassas bir dengeler bütünü olduğunun altını çizen Dünya’nın Öyküsü, gezegenimizin oluşumu sırasında gerçekleşen olayları aşama aşama sade bir dille anlatıyor. Bir astrobiyoloğun hayal gücü, bir tarihçinin bakış açısı ve bir doğa bilimcinin merakıyla yeryüzünü ayaklarımızın altına seren Hazen kitabın, gezegenimizin içine ve dışına yapacağımız büyük gezi için göz kamaştırıcı ve eğlenceli bir rehber olduğunu kanıtlıyor.

Previous post
Dış ticarette açık genişliyor
Next post
Saraybosna Film Festivali'nin jüri başkanlığı bu yıl Asghar Farhadi’de