Ana SayfaGüncel1 aydır tutukluydu: Ezhel’e beraat ve tahliye

1 aydır tutukluydu: Ezhel’e beraat ve tahliye

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan rapçi Ezhel, ilk duruşmada beraat etti.

Müzik dünyasında ‘Ezhel’ ismiyle tanınan müzisyen Sercan İpekoğlu, 24 Mayıs’ta hakkında açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece “uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ezhel hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kartal’da bulunan 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Ezhel hakkında mahkeme kararını verdi.

Mahkeme “Sanığın suç işleme kastının olmadığına” karar vererek, Ezhel’in beraatine ve bu nedenle derhal tahliyesine hükmetti.

Cezaevi çıkışında hayranları, arkadaşları ve ailesi tarafından karşılanan Ezhel gazetecilere şunları söyledi:

“Özgürüm, mutluyum. İçerideki koşullar kötü; mahkumlar için de zor, gardiyanların çalışma şartları da zor, bunları gözlemledim, gördüm. Yetkisini kötüye kullanan gardiyanları da gördüm. Koşullar kötü. Bulunduğum koğuş 7 kişinin kalması için yapılmış, biz 45, 46 kişiydik. Yer yatağı vardı tabii ama yerde battaniyede bile yatanlar vardı. Düzende bir sorun olduğunu söyleyebilirim”

Pek bir şeyler yazamadım. Çünkü bence, müzik süreci stüdyoda yapılması gereken bir şeydir. Değişik mahpushane şiirleri yazdım ama bana kalmasını tercih ederim tabii ki. Yazdıklarımı hatırlamıyorum deftere yazdım, bıraktım o şekilde. Geldim bir şekilde çıktım. Ağır cezaları olan insanlar var, onlara da saygısızlık etmek istemem. İçerinin bir sesi olarak konuşmak istersem koşullar kötü. İnsanlar maalesef çok umutlanmış durumda. Biz rahat rahat yatıyorduk derken, bir takım muhabbetler çıktı. ‘Biz umutlandık, ailelerimiz umutlandı’ gibi söylemler var, üzgünler. İçeride gördüğüm şeylere dair söyleyeceğim bu olabilir. Onun dışında bol bol okudum. Bol bol tevekkül. Tazminat davası açmayı düşünmüyorum. ‘İşte bana böyle bir haksızlık yapıldı ben de tazminat davası açayım’ gibi bir şey düşünmüyorum. Ben o şikayetçi zihniyetten değilim.”


Ezhel’den yeni şarkı: ‘Kazıdık Tırnaklarla’

Previous post
Sanatçı Jiyan 'Kürdistan' dediği için tutuklandı
Next post
SOMA DAVASI | Ailelerden 'delil yok' diyen Can Gürkan'a: 301 mezar var