Ana SayfaÇalışma Yaşamı3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçiler iş bırakma eylemi yaptı

3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçiler iş bırakma eylemi yaptı

HABER MERKEZİ – Yapımı devam eden 3’üncü Havalimanı’nda ücretleri ödenmediği için dün kule vince çıkan işçiler, bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İşçilere 5 gün içerisinde ödeme yapılacağı belirtiliyor.

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü Havalimanı şantiyesinin ana terminal binasının otopark girişi bölümünde çalışan inşaat işçileri, ücretlerinin ödenmemesi üzerine tepkilerini göstermek üzere dün inşaat alanındaki kule vince çıkmıştı.

Protestolarını gece saatlerine kadar sürdüren işçiler, jandarmanın gelmesiyle vinçten inmek zorunda kalmıştı.

İşçiler, bugün itibarıyla ise iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ SEN), “3. Havalimanı’nda Kalyon bünyesinde faaliyet yürüten NOVA firmasına bağlı inşaat işçileri ücretleri ödenmediği için bu sabah iş bırakma eylemi yaptı” dedi.

“Firma yetkilileri işçilere ödeme yapacak”

Firma yetkilileri işçilerle sabah yaptıkları görüşmede ödemelerin yapılmayacağını ifade etse de, daha sonra ödemelerin 5 gün içerisinde yapılacağı aktarıldı.

İYİ SEN, yaptığı açıklamada “İşçi arkadaşlarımız bugün firma yetkilileri ile görüşerek ücretlerin ödenmesini talep etti. Firma yetkilileri sabahki görüşmede ödeme yapılmayacağını bildirdi. İşçilerin iş bırakma eylemini sürdürme kararlılığından sonra firma yetkilileri işçilere 5 gün sonra ödemelerin gerçekleşeceği sözünü verdi” ifadelerine yer verdi.




Önceki Haber
Bir yıldır cezaevinde: Zehra Doğan'ın eserleri Almanya'da sergileniyor
Sonraki Haber
Abdülkadir Selvi: Afrin'de börek açan teyzeler vardı, Kandil operasyonu beklenen heyecanı oluşturmadı