Ana SayfaDünyaABD Kongresi’ne tasarı sunuldu: “Türkiye’ye yaptırım uygulansın”

ABD Kongresi’ne tasarı sunuldu: “Türkiye’ye yaptırım uygulansın”

HABER MERKEZİ – Helsinki Komisyonu ve Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, ABD Kongresi’ne aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere karşı yaptırımlar öngören bir tasarı sundu.

ABD Kongresi’nde aralarında Türkiye’nin de olduğu bir grup Avrupa ve Orta Asya ülkesinin dini özgürlükleri ve temel insan haklarını ihlal ettiği savunularak Başkan Donald Trump’ı bu ülkelere karşı harekete geçmeye çağıran bir tasarı sunuldu.

Tasarıyı sunan kişinin Helsinki Komisyonu Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Mississipi Senatörü Roger Wicker olduğu belirtildi.

Tasarı neler içeriyor?

Helsinki Komisyonu ve Cumhuriyetçi Parti Mississipi Senatörü Roger Wicker

Wicker, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerin ‘Özel Olarak İzlenen Ülkeler Listesi’ne alınmasını talep etti.

Tasarıda ayrıca Trump’ın dini özgürlükleri koruma görevi olduğuna değinilerek, Gülen Cemaati’nden olduğu iddiasıyla Türkiye’de tutuklu olarak yargılanan “ABD’li rahip Andrew Brunson’un bu durumundan sorumlu olan Türk yetkililere ABD’ye giriş yasağı konması ve mali yaptırımlar uygulanması” istenildi.

Wicker: Özgürlükleri hedef alan ülkelere karşı eylem planı

Söz konusu ülkelerin dini ve öteki temel özgürlüklere saygı gösterme konusunda AGİT yükümlülüklerini yerine getirmediklerini savunan Wicker, tasarıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tasarı, bazı hükümetlerin özgürlükleri korumak yerine, özgürlükleri hedef alan ülkelere karşı bir eylem planı olma niteliğini taşıyor” dedi.

Tasarıya Demokrat Parti New Hapshire Senatörü Jeanne Shaheen, Cumhuriyetçi Parti Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis, Arkansas Senatörü John Boozman, Colorado Senatörü Cory Gardner ile Oklahoma Senatörü James Lankford’un da destek verdiği belirtildi.

Previous post
Dersim'de zırhlı aracın çarptığı 92 yaşındaki Sezer yaşamını yitirdi
Next post
HDP ile ittifak kuramayan Kürt partileri tavır değiştirdi: Oylar Demirtaş’a