Ana SayfaGüncelAbdülkadir Selvi: Afrin’de börek açan teyzeler vardı, Kandil operasyonu beklenen heyecanı oluşturmadı

Abdülkadir Selvi: Afrin’de börek açan teyzeler vardı, Kandil operasyonu beklenen heyecanı oluşturmadı

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, seçim arifesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “başladı” denilen Kandil operasyonuna ilişkin kaleme aldığı yazısında, Afrin dönemi ile bugünü kıyaslayarak “Beklenen heyecanı oluşturmadı” dedi. Selvi bu ‘heyecansızlığı’ ise Kandil gündemi için ‘seçim operasyonu’ diyen muhalefetin tutumuna bağladı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen kalemlerden Abdülkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesine “başladı” denilen Kandil operasyonunu taşıdı.

Yazısında seçim arifesinde başlatıldığı açıklanan operasyonun ‘beklenen heyecanı oluşturmadığını’ söyleyen Selvi, şimdiki vaziyet ile Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e dönük operasyon sırasındaki hali mukayese etti:

“Nedendir bilinmez ama Kandil operasyonu henüz beklenen heyecanı oluşturmadı. Afrin harekâtında Mehmetçik’e çay yapan sakallı amcaları, börek açan teyzeleri, dolma saran anneleri, askerlik şubesine müracaat eden gençlerin oluşturduğu kuyrukları görüyorduk. Afrin’de bir milli şuur oluşmuştu.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde başladığını açıkladığı operasyonu muhalefet partileri ‘seçim operasyonu’ olarak nitelendiriyor. Selvi, halihazırda ‘olmayan heyecandan’ yazısında bunun etkili olabileceğine de işaret etti:

“Seçim iklimi nedeniyle mi, yoksa iktidarın bunu seçimlerde kullanacağı propagandası mı etkili oldu tam bilemedim ama aynı heyecan dalgası yok.”

Ne oluyor?

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala 4 Haziran’daki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ “operasyon hakkımız var” deyip, “Kandil’e Türkiye bundan sonra da girebilir. Her an her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

11 Haziran’da ise Niğde Belediye Meydanı’nda konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil’e operasyonun başlatıldığını ifade ederek, “20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik” dedi.

Muhalefet ise hükümetin operasyon açıklamalarını seçime yoruyor.

KCK Yürütme Konseyi’nden Mustafa Karasu ise Kandil’in zaten her gün savaş uçaklarıyla bombalandığını belirterek, “Kandil operasyonu görünürde şu anda bir seçim propaganda aracıdır” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçiler iş bırakma eylemi yaptı
Sonraki Haber
Yeni bir dinozor türü keşfedildi