Ana SayfaGüncelAdil Seçim Platformu 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirdi

Adil Seçim Platformu 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirdi

HABER MERKEZİ – Adil Seçim Platformu 24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirmesi yaptıklarını belirterek, oy kullanımı bittikten sonra da sandık başında olacaklarını söyledi.

Siyasi partiler, sivil inisiyatifler ve meslek örgütlerinden oluşan Adil Seçim Platformu, Ankara’da düzenlediği basın toplantısıyla adil bir seçim atmosferinin temini için yaptığı çalışmaları açıkladı.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, platform, Türkiye’de kurulacak 181 bin 869 sandığın yüzde 99,6’sında, seçmenin yüzde 99,9’unun oyunun güvenliğini garanti edecek şekilde yaklaşık 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirmesi yaptıklarını açıkladı.

Platform üyeleri sadece oy kullanma sırasında değil, oy kullanımı bittikten sonra da sandık başında olacağını söyledi.

Platform, Adil Seçim Uygulaması ile sandık sonuçlarını gerçek zamanlı olarak kamuoyu ile paylaşacağını ve uygulama içindeki tutanak karşılaştırma sistemiyle olası şaibelerin önüne geçeceğini duyurdu.

Oy verme işlemi bittiği andan itibaren tüm sandıkların ıslak imzalı tutanakları, platform bileşeni siyasi partilerin seçim merkezlerine ulaştırılacak.

Uygulama kullanıma açıldı

Ayrıca seçimler için özel olarak geliştirilen Adil Seçim Uygulaması Android ve IOS telefonlarda kullanılabilecek şekilde tüm seçmenlerin kullanımına açıldı. Uygulama sayesinde seçmenlerin tümü;

  • Sandık başından bilgi geçebilecek,
  • Sandık tutanaklarının görsellerini iletebilecek
  • Tüm gün canlı destek alabilecek.

Adil Seçim Platformu Mayıs ayı sonunda HDP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi temsilcilerinin katılımıyla kuruldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KONDA, seçimden önceki son anketini açıkladı
Sonraki Haber
Tüketici güven endeksi rakamları açıklandı