Ana SayfaGüncelAdil Seçim Platformu’ndan seçim sonrası ilk açıklama

Adil Seçim Platformu’ndan seçim sonrası ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Adil Seçim Platformu, seçimlere dair yaptığı ilk açıklamada 24 Haziran gecesi yaşanan sıkıntılara dair “Seçmenlerin beklentisini karşılayamadığımız için samimiyetle özür dileriz” dedi.

Adil Seçim Platformu, 24 Haziran seçimlerine dair yapabildiklerini ve yapamadıklarını yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada, seçim sürecine ilişkin kamuoyu ve yetkili kurumlarla paylaşmak üzere iki ayrı ayrıntılı raporun hazırlığının devam ettiği belirtildi.

Platform, seçim gecesi yaşanan sıkıntılara dair “seçmenlerin beklentisini karşılayamadığımız için samimiyetle özür dileriz” dedi.

“Sandık başında tutanak göndermek üzere görüntü alan seçmenlerin zor durumda kalmalarına neden olduk” diyen platformun açıklaması şu şekilde devam etti:

“Seçim öncesi tüm sandık başlarından, doğrudan alacağımız seçim sonuçlarını gerçek zamanlı olarak tüm Türkiye’ye duyuracağımızı ilan etmiştik. Ancak, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra, platform üyesi siyasi partilerin veri akışının başlaması ardından yaşanan Adil Seçim uygulaması altyapısıyla entegrasyon problemleri sebebiyle, sandık başlarından gelen seçim sonuçlarını karşılaştırarak yayınlayacağımız sistemimizin çalışmasında, saat 21:00’e kadar ciddi sorunlar yaşadık. Bu süre içerisinde seçim sonuçlarını paylaşamadık.”

Açıklamanın tamamı şöyle:

Adil Seçim Platformu, beş siyasi parti ve 15 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazi’de polis kurşunuyla öldürülen gençlerin davasında tanıklar anlattı
Sonraki Haber
İran’da cinsel saldırılar hızla artıyor, cezasızlık meşrulaştırılıyor