Ana SayfaGüncelBahçeli’den AKP’ye: Davutoğlu’nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter

Bahçeli’den AKP’ye: Davutoğlu’nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, seçimler için ittifak kurdukları AKP’ye yönelik “Davutoğlu’nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter. Kimse bizi yok sayamaz, satın alamaz, kullanamaz” sözlerini sarf etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere saatler kala isimlerini vermediği kimi AKP’li vekilleri hedef aldı.

Dün akşam katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

“’Cumhur İttifakı’nda nifak uyarım AKP adaylarına yöneliktir. Daha önce kullandığım fitne lafı, AKP Kayseri’deki istişare ve toplantımızda kullandığımız bir kelimedir. O AKP adaylarına yöneliktir. AKP bunu bilmesi ve görmesi lazım. MHP’nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar. Ama sayın Cumhurbaşkanının adaylığını konuşmuyorlar. Bir tanesi daha var MHP’nin büyük kurultayında ‘MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ dedim. Yapılan konuşmalarda ‘biz MHP’yi neden taşıyalım, güçlü bir AKP yaratalım.’ Hiç ağızlarından cumhurbaşkanı adayı çıkmıyor. Bunlardan her yerde 3-5 tane var.”

“Davutoğlu’nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter”

Bahçeli, sözlerinin devamında AKP ile yaptıkları ittifakın bitebileceğini de ima etti:

“(Eski Başbakan Ahmet) Davutoğlu’nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter, kimse bizi yok sayamaz, satın alamaz, kullanamaz. MHP’nin yok farz edilmesini kabul edemeyiz. Bizi kimse kullanamaz, satın alamaz. MHP, bugüne kadar ki çabalarında cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez. Meclis çoğunluğu sağlanamazsa farklı partilerle temas kurulabilir. Ama bunun Cumhurbaşkanı tarafından koalisyon olarak değerlendirilmesi yanlıştır. Anca bir uzlaşma olabilir. Davutoğlu’nun batağına düşerlerse her şey biter. Bize şu an düşen görev Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi.”


Erdoğan ilk kez “koalisyon” dedi, Kılıçdaroğlu yorumladı

Previous post
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Next post
Sanatçı Hozan Cane gözaltına alındı