Ana SayfaGüncel“Bedellide yaş sınırı 26, ücret 20 bin lira olacak”

“Bedellide yaş sınırı 26, ücret 20 bin lira olacak”

HABER MERKEZİ – Hükümetin uygulamaya konulması düşünülen bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilmek için yaş alt sınırını 26,  ödenecek ücreti 20 bin lira yapmayı tasarladığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği talimat doğrultusunda bedelli askerlikle ilgili çalışmaların tamamlandığı ve Genelkurmay’ın da olumlu görüş bildirdiği öne sürüldü.

Hükümete yakın Yeni Şafak’tan Kıymet Sezer’in haberine göre yapılan çalışmalarda bedelli askerlik için yaş şartında 26, ücret bedelinde ise 20 bin TL öne çıktı.

Kurulacak olan cumhurbaşkanlığı kabinesinin konuyu netleştirmesi ardından ilgili yasal düzenlemenin 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’nin ele alacağı ilk yasalardan biri olması bekleniyor.

Bu düzenlemenin ardından da her dönem hükümetin önüne gelen bedelli askerlik talepleri karşısında askerlik konusunda yeni bir düzenleme çalışması gündeme getirilecek.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi konuya ilişkin olarak, “Nasip olursa 24 Haziran’dan sonra… Hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız” demişti.

Askerle çalışılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, devam eden operasyonlara dikkat çekerek, “Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız” açıklamasında bulunmuştu.

Previous post
Financial Times: Erdoğan'ın hayalleri piyasada ters tepti
Next post
MHP'li Aycan: Erdoğan'ı kurtardık, artık biz ne dersek o olacak