Ana SayfaGüncelBerkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: ‘Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor’

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: ‘Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor’

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan Berkan Elvan, ölüm yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı. Anmada konuşan Berkin’in kardeşi Gamze Elvan, “Zaman çok hızlı geçiyor ama acılarımız küllenmiyor. Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor” dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan ölüm yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı.

Anmaya Elvan’ın ailesi, arkadaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili adayları Ahmet Şık ve Oya Ersoy ile çok sayıda siyasi parti katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Aile adına açıklamayı yapan Berkin’in kardeşi Gamze Elvan, “Bugün de bayram, bugün de Berkin’imiz yok” dedi ve şöyle devam etti:

“Gezide yitirdiğimiz çocuklarımızdan geriye bir tek gülümseyen fotoğrafları kaldı. Berkin’imizi Ethem abisinin omuzlarında, Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Ahmet’ in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in ve Mehmet’in yanına milyonlar olup uğurladık. Sol yanımız çok acı çekse de direnmenin en güzel halini Gezi’de gördük. 5 yıl önce bugün oğlumuz Berkin’i ekmek almaya gönderdik. Devletin kolluk kuvvetleri oğlumuzu başından gaz kapsülüyle yaraladı.”

‘Her acıyla birlikte öfkemiz büyüyor’

Elvan, Uluslararası Çocuk Hakları Bildirgesi’nin 6. maddesini hatırlatarak taraf devletlerin çocukların koruması gerekliliğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Ancak yönetenler bildirgeye uymayarak farklı coğrafyalarda çocukları öldürmeye devam ediyorlar. Devletin, 1995 yılında imzaladığı bu bildirgeye uyması gerekirken, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, İbrahim Aras, Nihat Kazanhan, Miray Bebek gibi, cenazesi buzdolabında bekletilmek zorunda kalınan Cemile gibi ve oğlumuz Berkin gibi yüzlerce çocuk devletin kolluk güçleri tarafından katledildi. Berkin ve tüm çocuklarımız için yan yana mücadele verdiğimiz tertemiz gençlerimiz Suruç’ta, dostlarımız Ankara’da katledildi. Zaman çok hızlı geçiyor ama acılarımız küllenmiyor. Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor.”

‘Katilleri korumayın’

“Çocuklarımızın katillerini korumayın” diyen Elvan sözlerine şöyle devam etti:

Biz, evladı devlet dersinde öldürülen ailelerden yalnızca biri olarak diyoruz ki çocuklarımızı öldürmeyin. Bilinsin ki çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler, uçurtma uçurabilsinler, misket oynayabilsinler istiyoruz. Bunu öyle çok istiyoruz ki ne kadar zaman geçerse geçsin, her ne engelle karşılaşırsak karşılaşalım mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

Gülsüm Elvan: Tamam diyeceğiz

Ardından konuşan anne Gülsüm Elvan da “Suruç’ta insanları niye katlediyorlar gördük. O yüzden tamam diyeceğiz” diye konuştu.

Anma Berkin Elvan’ın vurulduğu yere bırakılan karanfiller ve atılan sloganlarla ile sona erdi.

Previous post
Soylu bir kez daha hedef gösterdi: Suruç’taki olayın sorumlusu Muharrem İnce
Next post
Avustralya'da komedyen Dixon cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürüldü