Ana SayfaGüncelBilgen’den MHP’nin oy artışına dair yorum: Planlı seçmen kaydırması var

Bilgen’den MHP’nin oy artışına dair yorum: Planlı seçmen kaydırması var

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, MHP’nin Kürt illerindeki oy artışının ‘masa başı operasyon’ olduğunu vurguladı, “Bu planlı seçmen kaydırmasının sonucu” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 24 Haziran’da MHP’nin Kürt illerinde kaydettiği oy artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Durumu “Planlı seçmen kaydırmasının sonucu” olarak yorumlayan Bilgen, “MHP Kürtlere çok iyi şeyler vaat etti, onun için de Kürtler oy verdi gibi bir durum yok. Matematiksel olarak da yok zaten” dedi.

Birgün’den Zeynep Kuray’a konuşan Bilgen, Kürt illerinde gördükleri sosyolojik durumun ve toplumsal psikolojinin böyle bir dönüşüme işaret etmediğini de sözlerine ekledi.

HDP Sözcüsü Bilgen, şunları dile getiridi:

“Çok ciddi miktarda güvenlik gücünün bölgede oy kullandığına dair somut veriler var. Dolayısıyla da bu artış MHP’nin politikalarının Kürtler tarafından onaylanması, benimsenmesi gibi okunamaz. Bu muhtemelen masa başı operasyonların, seçime dönük planlı seçmen kaydırmalarının bir sonucudur.”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da dün JinNews’e verdiği demeçte, oyların AKP eliyle MHP’ye kaydırıldığını belirterek, “Bunun belgeleri de elimizdedir” demişti.


Şırnak ve Hakkari gibi illerde MHP’nin ‘anormal’ oy artışına dair bir veri analizi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kredi kartı azami faiz oranları artırıldı
Sonraki Haber
TRT sansürde 'boyut atladı': Kadın oyuncunun gölgesi de buzlandı