Ana SayfaGüncelBozdağ’dan “Kandil’e operasyon” açıklaması: Her an her şey olabilir

Bozdağ’dan “Kandil’e operasyon” açıklaması: Her an her şey olabilir

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Türkiye, Kandil’e defalarca operasyon yaptı. Kandil’e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kandil’e yönelik olası operasyona ilişkin mesaj verdi, “Her an her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

Bozdağ’ın konuşmasının Kandil’le ilgili kısmı şöyle:

“Türkiye, hem Türkiye’nin içinde hem dışında Türkiye’ye dönük bütün terör tehditlerini kaynağında imha etme kararlığındanır. Türkiye artık taarruz politikasını hem içeride hem dışarıda uygulama kararlılığındadır. Uyguluyoruz da.

“Türkiye, Kandil’e defalarca operasyon yaptı. Kandil’e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kandil’e operasyon ihtimaline ilişkin “Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi. Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir” demişti.

Pompeo-Çavuşoğlu görüşmesi

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bugün gerçekleşen görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, “Siyasi çözüm temel arzumuz. Öncelikle Türkiye ve ABD, PYD ve YPG’nin Menbiç’ten uzaklaştırılmasında bir yöntem benimsenmesinde mutabık kaldı” dedi ve ekledi:

“Hem yöntem, hem yol haritası hem de uygulama için bir takvim ortaya kondu. Umarız müttefikimiz ABD, mutabakatın gereğini yerine getirir.”


Pompeo-Çavuşoğlu görüşmesi: Yol haritası onaylandı


Bozdağ ayrıca, toplantıda 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlere ilişkin sürecin de ele alındığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
24 Haziran'a 20 gün kala adaylar ne diyor, neler oluyor?
Sonraki Haber
Direnişteki işçiyi ziyaret eden HDP adayı Saçılık: Azrail’den can, AKP'den kadro beklenmez