Ana SayfaGüncelBozdağ’dan OHAL ve bedelli askerlik açıklamaları

Bozdağ’dan OHAL ve bedelli askerlik açıklamaları

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerinin geride kalmasıyla geçilecek yeni sistemin ‘tek başlılık’ getirmesine rağmen ‘tek adamlığa’ izin vermediğini savunan Bozdağ, seçim kampanyaları süresince gündeme gelen bedelli askerlik ve OHAL’in kaldırılması vaaatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kesinleşen seçim sonuçları için “Anketçileri tekzip eden bir sonuç ortaya çıktı” değerlendirmesi yaptı.

Geçtiğimiz sene düzenlenen Anayasa referandumunda kabul edilen değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle geçilecek olan cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘tek başlılığı’ getirmesine rağmen ‘tek adamlığa’ izin vermediğini kaydeden Bozdağ, getirilen sistemi “Yüzde 50 artı 1’in oyunu alan biri tek adamlık yapabilir mi?” sözleriyle savundu.

Bozdağ, seçim kampanyasında dillendirilen Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldırılması ve bedelli askerliğin getirilmesi vaadine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü, Meclis’in 1 Ekim’de yeniden toplanmasıyla bedelli askerliğin gündeme geleceğini belirtirken, OHAL’e ilişkin ise “İrade çok açık, OHAL’in kaldırılması iradesi var ve bu iradenin çerçevesi, zamanı belirlenecek, ona göre adım atacağız” sözlerini kaydetti.

Bozdağ son olarak 24 Haziran için CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce’nin seçim sonuçlarını kabul ettiğine dair açıklamasını “Doğru, erdemli bir yaklaşım” sözleriyle değerlendirdi.

Previous post
AKP'den İnce'nin açıklamalarına ilk yorum
Next post
Muhalefetin adresi sokaklar dün AKP’lilerindi! - Necla Demir