Ana SayfaGüncelBuldan: Biz ülkeyi yönetmeye adayız

Buldan: Biz ülkeyi yönetmeye adayız

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 24 Haziran erken seçimleri için “kader seçimi” ifadelerini kullanarak “Biz ülkeyi yönetmeye adayız” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim programı kapsamında Ardahan’da gerçekleştirdikleri mitingin ardından Kars’ta düzenlenen mitinge katıldı.

HDP Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen ile kentten gösterilen milletvekili adayların eşlik ettiği Buldan, 24 Haziran erken seçimleri için “kader seçimi” ifadelerini kullanarak, “24 Haziran’da Türkiye halkları ya karanlığa devam diyecek ya da ‘biz aydınlık istiyoruz, biz barış istiyoruz’ diyecek” diye konuştu.

AKP’nin ekonomi politikaları sonucu Kars halkının kendi toprağında üretim yapamaz duruma geldiğini söyleyen Buldan, “Biz ülkeyi yönetmeye adayız” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Kars halkı yaylalara çıkamıyor. Kars halkı hayvancılıkla geçinemiyor artık. Hayvancılık yapan Kars halkı eti bile dışarıdan alıyor. Kars halkını buna mahkum ettiniz. Ama Kars halkı, AKP’ye mahkum değildir, mecbur değildir. Biz Kars halklarına, Terekemelere, Azerilere, burada yaşayan herkese Kars’a en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur olmazsa, o ülkeye barış da özgürlük de gelmez. Siz bu coğrafyada her şeyi askıya aldınız, huzuru, adaleti, demokrasiyi askıya aldınız. Ama HDP ile, Selahattin Demirtaş ile tüm bunlar yeniden hayat bulacak. Selahattin Demirtaş’ı 24 Haziran akşamı hep birlikte karşılayacağız. Biz ülkeyi yönetmeye adayız. HDP olmadan, Azeriler, Aleviler olmadan bu ülkede demokrasi olmaz.”

Previous post
Erdoğan: Neymiş adaymış, serbest bırakılmalıymış, neyi serbest bırakıyorsun?
Next post
24 Haziran'a 23 gün kala adaylar ne diyor, neler oluyor?