Ana SayfaYazarlarElend Aydın“Buradan, bizden size oy çıkmaz” – Elend Aydın

“Buradan, bizden size oy çıkmaz” – Elend Aydın


Elend Aydın


“Buradan, bizden size şans çıkmaz!” Toplayın tası tarağı, gemicikleri ve kutuları. Yalan dolanınız, çeteleriniz ve hırsızlama ağlarınızla gidin.

“Buradan, bizden size oy çıkmaz!” Denizdeki dalga, dağdaki taş, sokaktaki kedi, tarladaki pancar sizden nefret ediyor ve bu nefreti siz yarattınız kanlı-sabıkalı ellerinizle. Kirletip harap ettiğiniz doğa, peşkeş çeke çeke çarçur ettiğiniz ülke kaynakları sizden nefret ediyor, şeker fabrikaları ve okul kitapları da. Bu nefreti siz oluşturdunuz riyakârlığınız, tükettikçe oburlaşan saltanatınız, kan sıçramış ferman ve icraatlarınızla.

“Buradan, bizden size oy çıkmaz!” Toplayın, her yeri ve her şeyi işgal etmiş semirik ve haram yedi varlığınızı saraylardan, ekranlardan. Çekin suçlu ellerinizi Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez, Laz ve Arap çocukların geleceğinden. Dokunduğunuz her şeyi pazarlayıp çürüttünüz, öldürücü nakışlarınızın değdiği her yer tarumar.

“Buradan, bizden size zemin çıkmaz.” Simsar ayaklarınızı basacağınız bir yer, aldatıp soyabileceğiniz bir toplum yok artık. Tüm kapılar kapandı; bu ülkenin bacaları, merdiven ve sokakları bile istemiyor artık faşist mafya düzeninizi. Köpekler gitmeniz için havlıyor, çakallar bile sizden kaçıyor; binalar, yollar, parklar, cami ve meydanlar bile size geçit vermeyecek artık; zaman kadar mekan da sizi istemiyor; sabahlar, öğlen ve geceler, kentler, köy, yayla ve metropoller; kadınlar, erkekler, genç, yaşlı ve çocuklar tüm kapıları, meymenetsiz, görülmeyesi yüzünüze kapattı artık.

“Bizden, buradan size oy çıkmaz!” Kürt kavalı, Ermeni Duduk’u, Karadeniz’in tulumu, Alevinin sazı, Sünni’nin tespih ve seccadesi de sizi istemiyor; arkanıza bile bakmadan gideceksiniz.

“Bizden, buradan size oy çıkmaz!” Buradan, bizden size itaat ve teslimiyet çıkmaz; tüm katliam, tutuklama ve gasp etme politikalarınız boşa çıktı.

“Bizden, buradan size oy çıkmaz!” Buradan size hayat zemini de çıkmaz. Taybet Ana’nın, Miray bebek’in küle dönmüş bodrumların ülkesi ve ahı tutu. Su yürüdü, ağaç büyüdü, harabeler ve mezarlıklar yaşayanlarla, düşler gerçeklerle dile geldi. Geçit yok artık, No Pasaran!

Bu Haziran sonunuz olacak ve yolunuz da açık değil; karanlıklara hapsettiklerinizi özgürlük, sizi, kaybedişin karanlığı bekliyor.

İnsanlık yitiminizin son imzası Suruç’tu yine, “Bizden size oy çıkmaz!” diyen sesi tüm ülkede yankılandı. Gidin, yolunuz açık değil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD karşıtı operasyonun sözcüsü: Türk askeri Minbiç’in içine girmeyecek
Sonraki Haber
"Bacağınızı biraz çeker misiniz?"