Ana SayfaGüncelBüyükada saldırısıyla ilgili CHP ve HDP’den ortak açıklama

Büyükada saldırısıyla ilgili CHP ve HDP’den ortak açıklama

HABER MERKEZİ – Büyükada’da HDP standına yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaralananları ziyaret eden HDP ve CHP’liler saldırıyla ilgili soruşturma talep ederek, şiddet ortamına izin vermeyeceklerini söyledi.

İstanbul Büyükada’da HDP standına yapılan saldırıda CHP Gençlik Kolları’ndan 28 yaşındaki Vedat Demir ve 19 yaşındaki Sedat Şahin yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili bu sabah yaralıların tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP İstanbul il yönetiminden Necdet Özçelik son durumla ilgili açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu: Bıçaklarla hayatlarına kastettiler

HDP’liler ile CHP’lilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Kaftancıoğlu, “Hiçbir seçim, hiçbir iktidar ve hiçbir oy tek bir insanımızın hayatından daha önemli değildir” diyerek şunları söyledi:

“Bugün burada sadece CHP’li gencimizin yaralanması değil, bir kardeşimizin, evladımızın, dostumuzun yaralanmasına karşı tüm toplumun ve tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet etmek için toplandık.

Önceki gece Büyakada’da iki arkadaşımızı yaraladılar. Bıçaklarla hayatlarına kastettiler. Vedat Demir, şu anda yoğun bakımda. Sedat Şahin kardeşimizin durumu daha iyi.

Saldırganlar önce HDP’nin çadırını yakıp yıktı. CHP’liler buna müdahale etti. Bizim gençlerimiz orada başka bir grup, AK Parti’nin seçim çadırını yakmak, yıkmak isteseydi de müdahale ederdi. O sırada bu olaya tepki gösteren iki gencimize cevap bile vermeden ellerindeki bıçaklarla saldırarak yaralayıp, kaçtılar. Seçim sürecinde de her gün başka bölgelerde saldırılara uğruyoruz.”

Seçim kampanyası yürüten liderleri ve sorumluları, hedef gösterici söylemden kaçınmaya ve hukuka saygıya çağırdığını aktaran Kaftancıoğlu, şiddet kullanan saldırganların etkili bir soruşturmayla yaptırıma tutulmasını talep etti.

Özçelik: Şiddet ortamına asla düşmeyeceğiz

HDP İstanbul il yönetiminden Necdet Özçelik de Adalar’ın Türkiye mozaiği olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Adalar’da Türkler, Türkler, Çerkezler, Gürcüler, Lazlar birlikte barış içerisinde yaşamaktadır. Adalar’da CHP’nin de bizimle yan yana durması bazı kesimleri rahatsız etmiştir.

Yapılan bu saldırıların hedefinde yalnızca HDP yoktur. CHP de vardır, Saadet Partisi de vardır, İYİ Parti de vardır. HDP, barışçıl bir seçim için hepinizin çabasını beklemektedir. Şiddet ortamına asla düşmeyeceğiz. Biz demokratik zeminde olacağız.”

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükada’da HDP standına 17 Mayıs’ta gece yarısı 01:00 sularında saldıran iki kişi parti bayraklarını ve standı yakma girişiminde bulunmuştu.

HDP’nin yan standında bulunan CHP üyeleri ve esnaf saldırganları durdurmaya çalışmış, saldırganları durdurmak isteyen CHP Gençlik Kolları’ndan Sedat Şahin ve Vedat Demir bıçaklanarak yaralanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırıyla ilgili gözaltına alınan dört kişiden biri tutuklandı. Olayda yaralanan bir başka kişi de tedavisinin ardından taburcu edildi.