Ana SayfaGüncelCHP, Soylu’nun istifasını istedi

CHP, Soylu’nun istifasını istedi

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partinin il başkanlarının asker cenazelerine alınmaması talimatını veren İçişleri Bakanı Soylu’ya istifa çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, bugün Genel Merkez’de olağanüstü toplandı.

Gazetecilere konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bunun seçim değerlendirme toplantısı olmadığını, değerlendirmeyi gelecek günlerde yapacaklarını ifade etti.

Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’li il başkanlarının asker cenazelerine alınmaması yönündeki talimatının ardından ise istifa çağrısında bulundu, hukuki girişimde bulunacaklarını açıkladı.

“İç güvenlik tehdidi haline geldi”

Soylu için ‘adının başında İçişleri Bakanlığı etiketi bulunan şahıs’ ifadelerini kullan Tezcan, açıklamalarının sorumsuz, ölçüsüz ve ayarsız, neyi amaçladığını anlamanın güç olduğunu söyledi.

“İçişleri Bakanı Soylu şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölme hesabı içerisine girmiştir” diyen Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İç güvenlikle sorumlu olan bir bakan, iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Toplumsal huzurun ve güvenliğin tehdidi haline gelmiştir. Arzumuz şehit cenazelerinin son bulmasıdır. İnşallah şehit cenazeleri bir daha gelmez. Ama şehit cenazeleri gelirse bu çağrı ne olursa olsun, bizim il başkanlarımız camilerde cenaze törenlerinde yer alacaktır. Bunu engellemeye hiç kimsenin hakkı ve haddi yoktur. Ortaya çıkan tutumların sorumlusu Süleyman Soylu olacaktır. Şimdiden herkesin bunu bilmesini istiyoruz.

Burada belli ki İçişleri bakanı koltuğunda oturan Süleyman Soylu, Erdoğan’a göz kırpıyor. Yeni dönemin içişleri bakanı olmak için ‘senin en sorumsuz silahşörün ben olurum’ diyor. Bize dönük bu saldırılara pabuç bırakmayacağız.”

Tezcan, gündemlerinde istifa ya da kurultay olmadığını da sözlerine ekledi.

Previous post
Soylu'nun hedef gösterdiği HDP adayı Kaplan serbest bırakıldı
Next post
MHP, Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin adayını destekleyecek