Ana SayfaGüncelCHP’den Suruç açıklaması: Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı siyaset söylemi

CHP’den Suruç açıklaması: Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı siyaset söylemi

HABER MERKEZİ – Suruç’ta dört kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları incelemek üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen partinin Ankara Milletvekili Levent Gök, “Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaset söylemidir” dedi. Gök ayrıca, olayın aydınlatılması için otopsi raporlarının derhal açıklanması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Suruç’ta dört kişinin yaşamını yitirdiği olayları yerinde inceleyen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök yeni bir açıklama yaptı.

Gök, “Suruç’ta meydana gelen olayın yaşanması son derece vahim bir tablo. Olay adliyede şu an, savcılık ve emniyet olayı araştırıyor. Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaset söylemidir” dedi.

Dün Şanlıurfa Valisi, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bölgedeki yurttaşlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu olaylar esnaf Esvet Şenyaşar’ın dükkanında başladı hastanede devam etti. Toplamda dört ölümüz var ve bu ölümler Şanlıurfa ve Suruç’ta derin travma yarattı ve bu travma tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Bu olayın bir öfke patlamasına dönüşmesi Türkiye’nin geldiği durumu gösteriyor.

“Türkiye’nin demokratik bir devlet olma yönünde iddiası sürerken böyle bir olayın yaşanması bir toleransın artık ortadan kalkması gelecek adına son derece kaygı verici. Aslında bir incir çekirdeğini dolmayan bir hadiseyle başlayan sürecin nasıl böyle bir öfke patlamasına dönüştüğünü hepimizin sorgulaması gerekir.

“Esas kaygı verici tablo bu ve bu tablonun sorumlusu, toplumu birbirinden ayrıştıran, kutuplaştıran birbirine tahammülsüz hale getirip düşmanlaştıran siyaset söylemidir. Olayın birinci sıradaki sorumlusu bu ayrıştırıcı siyaset söylemidir. Bu siyaset söylemi derhal terk edilmelidir. Bizim şimdi bu üzüntülü olayın bütün sorumlularını eşit, adil ve tarafsız bir soruşturmayla ortaya çıkarmamız ve adil bir şekilde yargılanmasını sağlamamız gerekiyor.”

Otopsi raporları derhal açıklanmalı”

CHP’li Gök, otopsi raporlarının derhal açıklanması gerektiğini vurgulayarak, “Ölümlerin nasıl olduğuna ilişkin çok vahim iddialar vardır. Bu vahim iddiaların toplum önünde paylaşılması ve maddi gerçeğin bir an önce ortaya çıkması açısından otopsi raporlarının bir önce açıklanarak ölümlerin meydana geliş şekli konusunda kamuoyu aydınlatılmalıdır” dedi.


Suruç’ta neler oldu, kim ne dedi?


Suruç’a giden Temelli’den siyasi partilere çağrı

Previous post
Seçime sadece 8 gün kaldı: Neler oluyor, adaylar ne diyor?
Next post
Soylu bir kez daha hedef gösterdi: Suruç’taki olayın sorumlusu Muharrem İnce