Ana SayfaGüncelCHP’li Yılmaz’dan ırkçı söylem: ‘AB anlaşması Türkiye’yi mülteci çöplüğüne çevirdi’

CHP’li Yılmaz’dan ırkçı söylem: ‘AB anlaşması Türkiye’yi mülteci çöplüğüne çevirdi’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için AB ile varılan mali destek konusunda eleştirilerde bulundu. Ancak Yılmaz, eleştirileri sırasında Suriyelilere yönelik ırkçı söylemlerde de bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik mali destek paketine onay çıkmış, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için ikinci 3 milyar euroluk desteğin serbest bırakılmasının kararı alınmıştı.

AB’nin kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, AKP hükümetinin politikalarını eleştirirken Suriyelilere yönelik ırkçı söylemlerde bulundu.

Dün konuyla ilgili Meclis’te açıklamalarda bulunan Yılmaz’ın ırkçı söylemler de kullandığı konuşması şöyle:

“Çünkü şunu görüyorlar bir nevi Türkiye ile ilişkileri tekrar bu yeni dönemde götürebilmek için adeta Türkiye’ye karşı bir para veriyorlar. Olup bitenin üzerine sünger çekmek istiyorlar. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Önemli olan bu AB’nin burada muradı nedir? Amaç nedir? Amaç AB’nin güvenliğidir, AB’nin huzurudur. Türkiye’ye, Fas’a ve Afrika ülkelerine para veriyorlar ve mültecileri kendi ülkelerinde tutmalarını istiyorlar.

“Yani bu ülkeler ikinci sınıf görülüyor, mülteci çöplüğüne dönüştürülüyor. Amaç kendi huzurlarının devam etmesidir. Yani AB’de aman mülteci az olsun, olacaksa da kaliteli olsun, diğer mültecilerin canı cehenneme nerede olurlarsa olsunlar, pek Avrupa’ya yaklaşmasınlar anlayışıdır. Onun için bütün bu para pul işleri Avrupa kendi topraklarını değerli görüyor, kendi huzurunu önemli görüyor, bizleri ise paraya muhtaç, para verdiği zaman bu mültecilere ev sahipliği yapabilecek akılsız bir ülke olarak görüyor.”

AB ile yapılan mülteci anlaşmasına başından beri karşı olduklarını belirten CHP’li Yılmaz, “Türkiye’yi bir mülteci çöplüğüne çevirdiğini söylüyoruz. Yarın, Türkiye’de Suriyeliler yeni partiler kuracaktır, Meclis’te belki yeni bloklar oluşacaktır. Bunları söylediğimiz zaman o zaman kendi hatalarıyla yüzleşmek yerine, bizi eleştiren çevrelerin benzer eleştirilere devam ettiğini de üzülerek görmüş oluyoruz” dedi.




Önceki Haber
Irkçılıkla eleştiriliyor: Morrissey, Avrupa konserlerinin tümünü iptal etti
Sonraki Haber
Sputnik, Kürtçe servisinin yayınını sonlandırdı