Ana SayfaGüncelÇıplak aramayı reddeden tutuklu belediye eş başkanı darp edildi

Çıplak aramayı reddeden tutuklu belediye eş başkanı darp edildi

HABER MERKEZİ – Van’ın eski Çatak Belediye Eş başkanı Evin Keve, tutuklu bulunduğu cezaevinde çıplak aramayı reddettiği için gardiyanlar tarafından darp edildi.

Van’ın tutuklu bulunan eski Çatak Belediye Eşbaşkanı Evin Keve, duruşma için Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden getirildiği Van T Tipi Cezaevi’nde çıplak aramayı kabul etmediği için 6 gardiyan tarafından darp edildi.

Keve’nin yaşadıklarını aktaran avukatı Ekin Yeter, müvekkilinin yaşadığı hukuksuzluk karşısında açlık grevine başladığını söyledi.

MA’da yer alan habere göre Keve’nin darp raporu alarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Yeter, şunları dile getirdi:

“Müvekkilim duruşması için Van’a getirildiği için Van T Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Çarşamba akşam üzeri giriş yaptığı esnada çıplak arama dayatılmış ve kabul etmemiş. 6 gardiyanın saldırısına uğramış. Yerde sürüklenmiş, darp edilmiş. Sonrasında kişisel eşyaları ve ilaçları verilmeyerek hücreye konulmuş. Müvekkilim tepki için açlık grevine başladı. Darp raporu alıp suç duyurusunda bulunmuş. Cuma öğlen Ankara’ya götürülecek. O zamana kadar grevini sürdüreceğini belirtti.”

Görevden alınmıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Evin Keve, 2016 yılında tutuklanmış ve yerine kayyum atanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"HDP seçmeni sandığa erişemedi, AKP ve güvenlik güçlerinin oyları MHP’ye kaydırıldı"
Sonraki Haber
"Kırıkkale’de tek tip saç tıraşı dayatılıyor"