Ana SayfaGüncelÇizim yaptı, tutuklandı: Karikatürist Nuri Kurtcebe “Erdoğan’a hakaret”ten hapiste

Çizim yaptı, tutuklandı: Karikatürist Nuri Kurtcebe “Erdoğan’a hakaret”ten hapiste

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan çizgi romancı ve karikatürist Nuri Kurtcebe, tutuklandı.

Mizah dergisi Gırgır’ın ilk çekirdek kadrosunda yer alan ve Aydınlık Gazetesi’nde ‘Ters Köşe’ adlı köşesinde günlük karikatür çizen ünlü çizgi-romancı ve karikatürist 69 yaşındaki Nuri Kurtcebe, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla tutuklandı.

2015’teki çizimi

Kurtcebe, 2015 yılında çizdiği karikatürlerle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hakkında verilen bir yıl iki ay 15 günlük hapis cezası kararının istinaf mahkemesince onanmasının ardından dün akşam Yalova’da gözaltına alınan Kurtcebe, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Kurtcebe’yi tutuklayarak Yalova Cezaevi’ne gönderdi.

Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesince, 2015 yılında çizdiği karikatürlerle Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Kurtcebe, jandarma tarafından Yalova’da gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kurtcebe, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.

Avukatı: Hangi ifadenin hakaret teşkil ettiği açık değil

Nuri Kurtcebe’nin avukatı Erdem Akyüz, “Mahkeme kararında hangi çizim ve ifadenin hakaret teşkil ettiği açık bir şekilde yer almamış ve Kurtcebe’nin, bazı kişilerin kendi sayfasına girerek müdahale ettikleri ve kendisine ait olmayan ifadeleri facebook sayfasına koydukları yolundaki savunması nazara alınmamış ve bu yolda bir inceleme yapılmamıştır” dedi.

Previous post
Taksim'de bir kadına saldıran erkek tutuklandı
Next post
Ürdün'de protestoların 6'ncı günü: Başbakan Mulki istifa etti