Ana SayfaGüncelDemirtaş: AKP kazanırsa Türkiye kaybeder

Demirtaş: AKP kazanırsa Türkiye kaybeder

HABER MERKEZİ – HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimlerin sonucu ne olursa olsun demokrasi mücadelesine devam edecekleri mesajı vererek “AKP kazanırsa Türkiye kaybeder” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden avukatı aracılığıyla Alman Haber Ajansı dpa’nın sorularını yazılı olarak yanıtladı.

“Amacım tek adam yönetimine karşı demokrasiyi savunmak” diyen Demirtaş, bunun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından ziyade faşizm karşıtlığı olduğunu söyledi.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinin sonucu ne olursa olsun demokrasi mücadelesine devam edecekleri mesajı vererek “AKP kazanırsa Türkiye kaybeder” dedi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalan kişinin kendisi olacağını söyledi. Demirtaş, “Buna inanıyorum ve halkımıza da güveniyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni bir anayasanın yapımı için öncü olacağını, Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldıracağını ve demokratik reformlar yapacağını belirtti.

Demirtaş ayrıca parlamenter sisteme geri dönüşün yolunu açacağını da ifade etti.


Bu haber DW Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
Moody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldı
Next post
Mardin'de HDP'nin yüzde 73 oy aldığı 143 sandık taşınıyor