Ana SayfaGüncel“Demirtaş’ın ketıl”ı tutuklama nedeni: İki lise öğrencisi ‘ketıl resmini çizmek suretiyle’ tutuklandı

“Demirtaş’ın ketıl”ı tutuklama nedeni: İki lise öğrencisi ‘ketıl resmini çizmek suretiyle’ tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da duvarlara ‘ketıl’ resmi çizip, “Umut” ve HDP” yazdıkları için gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.

İstanbul’un Gazi Mahallesi’nde duvarlara “ketıl” resmi çizip, “Umut” ve “HDP” yazan Sadettin Köse ve Birol Tutuş isimli gençler, polisler tarafından gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde gözaltına alındıkları öğrenilen iki lise öğrencisi emniyet sorgusunun ardından sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan gençlerin “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla tutuklanmaları istendi.

Tutuklama talebiyle Sulh ve Ceza Hakimliği’ne sevk edilen gençlerin tutuklanmasına karar verildi.

Karar: “Ketil resmini çizmek suretiyle…”

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre hakimlik kararında, ‘ketıl’ çizilen duvara daha önce yapılan “YPG”, “HPG”, “YDG-H” şeklindeki yazılamalar da iki gence yükledi. Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Olayın anlatımına, şüphelilerin duvarlara PKK, APO, şeklinde yazılar yazdığına ilişkin ihbar ve yakalanmalarına ilişkin tutanaklar, duvar yazılarına ilişkin fotoğraflar ve tüm dosya kapsamında şüphelilerin duvarlara ‘DEVLİS, PKK, YDG-H, Ketildan gelen 1 Mesaj vardır’ yazılarını yazmak ve ketil resmini çizmek suretiyle üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut deliller bulunduğu, atılı suç için 3713 sayılı TMK’da öngörülen ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda şüphelilerin kaçma ihtimali bulunduğu, şüpheliler yönünden tutuklama engeli bulunmadığı, adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı gözetilerek şüphelilerin CMK’nın 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutuklanmasına…”

Previous post
Ve yaşam devam ediyor* – Kenan Tekeş
Next post
'Yasak Elma' setindeki kadın çalışan: Talat Bulut tarafından tacize maruz bırakıldım