Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Twitter mitingi: Ya diktatörlüğü ya da demokrasiyi tercih edeceksiniz

Demirtaş’tan Twitter mitingi: Ya diktatörlüğü ya da demokrasiyi tercih edeceksiniz

HABER MERKEZİ – HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden miting düzenledi. Seçmene seslenen Demirtaş, “Ya diktatörlüğü ya da demokrasiyi tercih edeceksiniz” dedi.

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden seçim çalışmalarını yürüten HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bu akşam Twitter üzerinden avukatları aracılığıyla e-miting düzenleyeceğini duyurmuştu.

Demirtaş’ın Twitter mitingi saat 19:30’da başladı.

“#DemirtaşTwitterMitingi” hashtag’i ile paylaşımlarda bulunan Demirtaş’ın ilk mesajları şöyle:

“Merhaba! Dünyanın dört bir yanından miting alanını dolduran herkesi yürekten selamlıyorum. Dünyada ilk defa cezaevi hücresinden bir e-miting yapılıyor. Demokrasi tarihi açısından “tarihe geçiyoruz” şu an. Anadolu Ajansı flaş haber geçsin diye söylüyorum.

“Öncelikle tüm baskılara, eşitsiz koşullara rağmen inançla, fedakârlıkla çalışan milyonlarca gönüllü arkadaşıma; sesim, nefesim olan gençlere, kadınlara, avukatlarıma, partililerime, eşime, aileme ve hücre arkadaşım Abdullah Zeydan’a teşekkürlerimi sunuyorum.

“Medya ambargosunun acımasızca uygulandığı bu dönemde, basın onurunu koruyan özgür basına ve sosyal medya kullanıcılarına ayrıca teşekkür ediyorum. Ve tabii ki meydanları dolduran siz değerli halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

“Değerli kardeşlerim, siyasi tarihimizin belki de en önemli seçimi için, 3 gün sonra sandığa gidiyoruz. Fakat bu defaki seçim, sırf birkaç parti arasından birini tercih etme seçimi değil.

“Sevgili halkım! Güzel ülkenin güzel insanları! Mührü elinize aldığınızda, aslında iki tercihten birini yapacaksınız. Ya tek adamı ya da çok insanı seçeceksiniz. Ya diktatörlüğü ya da demokrasiyi tercih edeceksiniz.”


HDP adayı Demirtaş’ın tüm mesajlarına BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
İnce İzmir'de: Bakanlar Kurulu'nda her partiden insan olacak
Next post
Emre Tansu Keten'e 1 yıl 3 ay hapis cezası