Ana SayfaGüncelDiyarbakır Barosu’ndan Soylu’ya: Tahir Elçi’yi aldığınız yerdeyiz

Diyarbakır Barosu’ndan Soylu’ya: Tahir Elçi’yi aldığınız yerdeyiz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendileri hakkında “Diyarbakır Barosu PKK’ya müzahir bir barodur” sözlerine tepki gösteren Diyarbakır Barosu, yaptığı yazılı açıklamada “Tahir Elçi’yi aldığınız yerdeyiz…” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Haziran’da TRT Haber yayınında Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında, “Şunu da ifade edeyim o kadar alçakça değerlendirmeler yapılıyor ki, şimdi dün Diyarbakır’da Diyarbakır Ticaret Sanayi de dâhil olmak üzere Diyarbakır Barosu zaten PKK’ya müzahir bir barodur. Çok açık ve net söylüyorum PKK’ya müzahir bir barodur. Bütün eylemlerimizde olaylarımızda hukuka dahil olan bütün olaylarımızda PKK sesini çıkarmadığı zaman Diyarbakır Barosu sesini çıkartır” şeklinde sözler sarf etmişti.

Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Diyarbakır Barosu, kendilerini hedef gösteren Soylu’ya tepki gösterdi.

Eski Diyarbakır Barosu Tahir Elçi’nin öldürüldüğü hatırlatılan açıklamada, sessiz kalınamayacağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Sn. Süleyman Soylu!

Bizleri bu şekilde jitemvari bir tarzla hedef gösterdiğinizin farkındayız. Sevgili Baro Başkanımız Tahir Elçi’yi katleden bu anlayışa karşı bize düşen de onun verdiği bu cevabı sizlere hatırlatmaktır.

‘Jitemci ağababalarınız ve generallerinize boyun eğmedim sizden mi korkacağım’

Biz de korkmuyoruz…

Sn. Süleyman Soylu, iddialarınızın arkasındaysanız sizi gereğini yapmaya davet ediyoruz. Diyarbakır Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Diyarbakır Barosu Adli Yardım Hizmet Binasında terörle mücadele ekiplerinizi ve savcılarınızı bekliyoruz.

Tahir Elçi’yi aldığınız yerdeyiz…”

Diyarbakır Barosu Soylu hakkında yasal yollara başvuracak

Öte yandan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, meydana gelen olayı yerinde incelemek üzere Suruç’a gitmeleri engellen sivil toplum örgütlerini hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gerekli yasal yollara başvuracaklarını söyledi.