Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da ‘yetkisiz’ sandık taşıma kararları

Diyarbakır’da ‘yetkisiz’ sandık taşıma kararları

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da ‘seçim güveliği’ gerekçesiyle bazı sandıkların taşınması ve birleştirilmesiyle ilgili YSK’ye yapılan başvurular reddedilmesine rağmen İlçe Seçim Kurulları, yetkileri olmaksızın 3 ilçede 16 sandığın taşınması ve birleştirilmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Diyarbakır Valiliği ve İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın “seçim güvenliği” iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine 7 ilçede 66 sandığın birleştirilmesi ve taşınması yönünde karar vermişti.

YSK’nin 590 sayılı kararında, bir kısım sandıkların birleştirilmesi ve taşınması talebi de reddedilmişti.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın Özgür Paksoy’un haberine göre İlçe Seçim Kurulları, YSK’nin taşınması ve birleştirilmesini reddettiği sandıkları, yetkileri dahilinde olmamasına rağmen taşıdı.

Bu kapsamda YSK’nin taşımasını kabul etmediği Lice ilçesinde Zümrüt, Türeli, Kıyı, Yaprak, Çıralı, Baharlı ve Kıpçak; Hani ilçesinde Akçayurt, Kaladibi, Yukarıturalı ve Çukur; Dicle ilçesinde Gelincik, Değirmenli, Üzümlü, Göze Mezrası ve Bahri Boğaz’daki sandıklar, ilçe seçim kurulları tarafından alınan karar ile taşınıp birleştirilecek.

HDP Diyarbakır İl Örgütü, İlçe Seçim Kurullarının ‘sandık taşıma kararına’ karşı İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

YSK ‘İlçe seçim kurullarının yetkisi yok’ demişti

Mardin’in Nusaybin ve Şırnak’ın Silopi ilçelerinde bazı sandıkların taşınması ve birleştirilmesi için daha önce yapılan başvuru üzerine YSK, 4 Haziran 2018 tarih ve 695 sayılı ile 6 Haziran 2018 tarih ve 705 sayılı kararlarıyla, ilçe seçim kurulları sandık alanlarının götürülüp, getirilmesi ve güvenliklerinin sağlanması hususu ile ilgili karar alma yetkisinin bulunmadığına hükmetmişti.

Previous post
Tarihi zirve: Trump ve Kim bir araya geldi
Next post
HDP’den seçim raporu: Partiye yönelik 57 saldırı, 208 gözaltı, 16 tutuklama