Ana SayfaGüncelDört kentte HDP’lilere saldırı ve gözaltı

Dört kentte HDP’lilere saldırı ve gözaltı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde HDP ve Demirtaş’ı açıktan hedef almasının ardından önce Bolu’da ardından Bursa, Ceylanpınar ve İstanbul’da partiye dönük saldırılar gerçekleşti, saldırılara maruz kalan HDP’liler ise gözaltına alındı.

Dün gece Bolu’da seçim çalışmaları kapsamında parti il binasına bayrak asmak isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine bir grubun saldırmasının ardından bugün de Bolu, Bursa, Ceylanpınar ve İstanbul’da HDP’lilere yönelik saldırılar gerçekleşti.

Bolu’da polisin ‘arkadaşlarımız’ dediği grup HDP’lilere saldırdı

Bolu İzzet Baysal caddesi üzerinde ırkçı bir grubun, aralarında milletvekili adaylarının da bulunduğu HDP’lilere yönelik saldırısında polis etkili bir müdahalede bulunmadı, hatta saldırganlar için “Onlar bizim arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan HDP Bolu Milletvekili Adayı Kenan Balta, emniyet ile aralarında gerçekleşen konuşmayı şu sözlerle anlattı:

“Milletvekili adaylarımız ve parti üyelerimiz İzzet Baysal caddesi üzerinde yürürken bazı kişiler takip etmeye başlamış. Arkadaşlarımızı parti yönetimi aradı ve bilgi verdi. Biz de emniyeti arayarak bilgi verdik. Emniyet ise ‘onlar bizim arkadaşlarımız, sorun yok’ dedi. Ancak o kişiler faşistlermiş.”

Balta ayrıca HDP Bolu il binası açılışını başarıyla gerçekleştirdiklerini ve ırkçı saldırının açılıştan sonra gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

HDP’lilere yönelik bir diğer saldırı ise Bursa’da gerçekleşti.

Bursa’da partinin afişleri yırtıldı, HDP’li Şahin gözaltına alındı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında stant açan HDP üyelerine ırkçı sloganlar atan bir grup saldırdı.

Olay yerindeki polisin saldırıyı izlemekle yetindiği bildirilirken, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları ile partinin bayrak ve afişlerinin yırtıldığı belirtildi.

MA’nın haberine göre tekbir getirerek saldıran grup, bir süre ırkçı içerikli sloganlar attı.

Standa saldıranlar gözaltına alınmazken, HDP’li Uğur Şahin gözaltına alındı.

İstanbul’da HDP’lilere silahla tehdit ve darp

İstanbul’da ise bir köy muhtarı olduğunu söyleyen bir kişi silahla HDP’lilerin önünü kesti, çevredekilerle tehditler yağdırdı ve bazı HDP’lileri darp etti.

Çekmeköy’e bağlı Hüseyinli Köyü’ne giden partililerin önünü kesen kişinin, seçim yapmak isteyen partililere silah doğrulttuğu belirtildi.

Habere göre HDP’nin seçim aracı sürücüsü Mehmet Emin Ayaz, maruz kaldıkları saldırıyı şu sözlerle anlattı:

“Üç arkadaşla birlikte seçim aracı ile köyde çalışma yapıyorduk. Yol üzerinde bulunan iş yerinde durduk. Bir arkadaşımız lavaboya gitti. Bu sırada baştan beri bizi takip ettiğini bildiğimiz bir araç önümüzde durdu ve içerisinden inen kişi silahını çekti. Silahı göğsüme dayayıp, ‘Bu köyün muhtarıyım. Bu köye teröristler giremez’ dedi. O esnada çevremiz daha da kalabalıklaştı. Bize saldırmaya başladılar. Beni ve kadın arkadaşımızı darp ettiler. İşletmenin sahibi araya girmeseydi bizi vurabilirlerdi.” 

Muhtar olduğunu iddia eden kişi ve beraberindeki kalabalık grup ile HDP’liler, olay yerine gelen jandarmalar tarafından Ömerli Jandarma Karakolu’na götürüldü.

Ceylanpınar’da darp ve gözaltı

Urfa programı kapsamında Ceylanpınar ilçesine geçen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu kalabalığa polis müdahale etti, en az 4 kişi gözaltına aldı.

Olay, polisin valilik kararını gerekçe göstererek yapılacak konuşmaya izin vermemesinin ardından yapılan görüşmeler sonucu Temelli’nin seçim otobüsünün üstünde kısa bir konuşma yaparken HDP adaylarının yasağa tepki göstererek halkın içine inmesinden sonra gerçekleşti.

Temelli’nin konuşmasının ardından polisler, uyarıda bulunmadan biber gazıyla müdahale etti, müdahalenin ardından en az 4 kişiyi gözaltına aldı.

MA’nın haberine göre HDP’nin Urfa Milletvekili Adayı İsmail Kaplan da polisler tarafından darp edildi.

Ayrıca caddeye asılan HDP bayraklarının polislerce söküldüğü öğrenildi.

HDP ve Demirtaş Erdoğan’ın hedefinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ve partinin hapisteki adayı Selahattin Demirtaş’ı son günlerde yaptığı açıklamalarla hedef alıyor.

Son olarak Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Kürt sorunu diye bir şey yoktur” diyen Erdoğan, Sur’un yıkımından partiyi sorumlu tutmuştu.

6-8 Ekim Kobani protestolarından ve o sırada yaşanan ölümlerden de Demirtaş’ı sorumlu tutan Erdoğan, “Bunun bedelini er veya geç ödeyecektir” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erciş'te cinsel istismarı ortaya çıkaran gazeteciler beraat etti
Sonraki Haber
Son 19 gün: Adaylar ne diyor, neler oluyor?