Ana SayfaGüncelEmre Tansu Keten’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Emre Tansu Keten’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin imzacılarından ihraç edilen Araştırma Görevlisi Emre Tansu Keten’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelendi.

Çatışmaların son bulması ve barış müzakerelerinin başlaması için Ocak 2016’da “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı için hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Araştırma Görevlisi Emre Tansu Keten’in karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkeme’sinde görüldü.

Duruşma salonunda hazır bulunan Keten, mütalaaya karşı “Ben bir suç işlemedim. Bu siyasi bir davadır, hukuki bir dava değil. Bu duruşma 4 gün sonra olsa kararın başka olacağını hepimiz biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Benim içim rahat” şeklinde beyanda bulundu.

Keten’in avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı.

Gazete Karınca yazarlarından da olan Emre Tansu Keten hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

16 akademisyene ceza

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre, akademisyenlere yönelik davalar 5 Aralık 2017’de başladı.

21 Haziran itibariyle 256 akademisyenin ilk duruşmaları görülürken içlerinden 16 kişinin davasında karar açıklandı.

16 akademisyen için de 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Prof. Dr. Zübeyde Füsun Üstel ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı’ının cezası dışında bütün cezalarda hükmün açıklanması geri bırakıldı.