Ana SayfaGüncelErciş’te cinsel istismarı ortaya çıkaran gazeteciler beraat etti

Erciş’te cinsel istismarı ortaya çıkaran gazeteciler beraat etti

HABER MERKEZİ – Erciş’te 3 farklı okulda yaşanan cinsel istismar olaylarını ortaya çıkaran gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, “iftira ve yalan haber yapmak” iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Van’ın Erciş ilçesinde 3 farklı okulda yaşanan cinsel istismar olaylarını ortaya çıkaran gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’ın, haklarında “iftira ve yalan haber yapmak” iddiasıyla açılan davanın 4’üncü duruşması Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazetecilerin avukatı Savaş Avcı ile gazeteci Akbaş duruşmada hazır bulunurken, başka bir dosyadan tutuklu bulunan gazeteci İdris Yılmaz Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise duruşmaya katılmadı.

‘Gazetecilik yaptık’

Savunma yapan gazeteciler, haberlerinin doğruyu yansıttığını belirterek, “Biz gazetecilik yaptık” diye konuştu ve beraatlerini talep etti.

Son olarak savunma yapan avukat Savaş Avcı ise, “Bu suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyiz, bu nedenle müvekkillerimin ayrı ayrı beraatini talep ediyoruz” diye konuştu.

Kararını veren mahkeme heyeti, gazeteciler Yılmaz ve Akbaş hakkında “iftira ve yalan haber yapmak” suçundan açılan kamu davasında sanıkların üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraat kararı verdi.

Previous post
Gözaltına alınan avukat Ramazan Demir serbest bırakıldı
Next post
Dört kentte HDP’lilere saldırı ve gözaltı