Ana SayfaGüncelErdoğan: Artık seçim döneminde yaşanan gerginlikleri geride bırakma zamanı

Erdoğan: Artık seçim döneminde yaşanan gerginlikleri geride bırakma zamanı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, “Gayri resmi sonuçlara göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti” ifadelerini kullandı ve diğer cumhurbaşkanı adaylarına “Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır” sözleriyle seslendi.

Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52’sini alan Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Seçimlerin gayri resmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti” diye konuştu.

“Seçimlerin rekor bir katılımla sonuçlanmış olmasının tüm dünyaya milletimizin bir mesajı olarak görüyorum” diyen Erdoğan, diğer cumhurbaşkanı adaylarını tebrik ettiğini söyledi ve adaylara şöyle seslendi: “Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır.”

Erdoğan, 24 Haziran seçimleriyle beraber yeni yönetim sisteminin fiilen hayata geçirildiğini belirterek, “Yemin törenine kadar hazırlıkları bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle ve en ideal şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

“Parlamentoda hedefe ulaşamadık”

Daha sonra İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü önünde toplanan destekçilerine seslenen Erdoğan, “Parlametoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da, inşallah elimizden gelen bütün gayretle Cumhur İttifakı olarak bunu çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Previous post
Yüksekova ve Batman'daki kutlamalara polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var
Next post
İstanbul'da çok sayıda HDP binasına saldırı