Ana SayfaGüncelErdoğan Demirtaş’ı hedef alırken bu kez ‘idam’ dedi 

Erdoğan Demirtaş’ı hedef alırken bu kez ‘idam’ dedi 

HABER MERKEZİ – Seçim mitinglerinde HDP’yi ve partinin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ı özellikle son bir haftadır hedef gösteren Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Kocaeli mitinginde Demirtaş’ı hedef alırken bu kez ‘idam’ dedi: “Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım.” Demirtaş ise Erdoğan’a “Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” yanıtı verdi.

Özellikle son bir haftadır seçim mitinglerinde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Kocaeli mitinginde yaptığı dünkü konuşmasında Demirtaş’ı yeniden hedef aldı.

Erdoğan, tutuklu cumhurbaşkanı Demirtaş’ı hedef alırken bu kez “idam” dedi ve “Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım” sözlerini kullandı.

Konuyu ‘idam’a nasıl getirdi?

Konuşmasında 6-8 Ekim Kobani protestolarında yaşanan ölümlerden Demirtaş’ı sorumlu tutan Erdoğan, Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden çıkması gerektiğini dile getiren diğer cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’yi eleştirerek, “Bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce ölenlerin ailesine sormak lazım” dedi.

Seslendiği kalabalıktan ‘idam’ sesleri yükselince ise “Dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

“Bay Muharrem gitti Edirne’ye orada Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de 53 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan kişiyi ziyaret ediyor. ‘Çıksın aday’ ne demek ya. Bu bile ona fazla. Çünkü aday olmanın da bir ehliyetinin olması lazım. Tutuklu mu bu adam, tutuklu bitti. Bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce ölenlerin ailesine sormak lazım. Yasin Börü’nün annesine sormak lazım ne düşünüyorsunuz. Bunların sırtında küfe yok. Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım.”

Demirtaş’tan Erdoğan’a yanıt

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise Erdoğan’ın kendisini hedef gösterirken “idam” demesine Twitter üzerinden yanıt verdi.

Demirtaş, “Erdoğan seçilirse beni idam ettireceğini söylüyor. 2018 Türkiye’sinde bir Cumhurbaşkanı adayının seçmene vaadine bakar mısınız? Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” dedi.

Previous post
"HDP'li oldukları için": Ankara'da Kürt işçilere saldırıp birini 5. kattan aşağı attılar
Next post
Yaşlanana kadar beklemenin ne anlamı var?