Ana SayfaGüncelErdoğan ile İnce arasında ‘istihbarat’ polemiği

Erdoğan ile İnce arasında ‘istihbarat’ polemiği

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakınının HDP’li olduğunu iddia etti. İnce, bu iddiaya Erdoğan’ın kaynak olarak gösterdiği istihbarat için “Seni kandırmış” sözleriyle yanıt verdi ve şöyle sordu: “İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir?”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakınının HDP’li olduğunu iddia etti.

Erdoğan, Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmada, “İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li” dedi.

“Bu seçimlerden sonra İnce’nin yeri de Genel Başkanı gibi tarihin tozlu rafları olacaktır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’nin başındaki zata her seçimde yaptığım teklifi şimdi Muharrem İnce’ye yapıyorum. ‘Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım’ diyebiliyor musun? Madem iddialısın, sen de aynı sözü ver, ver de Bay Kemal rahatlasın.”

İnce’den Erdoğan’a yanıt

Cumhurbaşkanı adayı İnce, Erdoğan’ın “Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakını HDP’li” iddiasına Twitter üzerinden yanıt verdi.

“İstihbarat seni kandırmış” sözleriyle Erdoğan’a seslenen İnce, “İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini eniştenden öğrenmek zorunda kaldın” ifadelerini kullandı:

“Benim mitingime katılanlarla ilgili istihbarattan bilgi almış! İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir? İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini ENİŞTENden öğrenmek zorunda kaldın!

İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış! Benim mitinglerime geçmişte AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarımız da katılıyor, herkes katılıyor. Bu bilgiyi istihbarat veremez, vermeye cesaret edemez sana ama ben vereyim.”


İnce’nin Diyarbakır mitingi: HDP’liler takipteydi, dayanışma Erdoğan’a mesajdı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy'de işkenceyle gözaltına alınan öğrencilerden suç duyurusu
Sonraki Haber
1 Mayıs bildirisi dağıttıkları için tutuklanan 10 kişiye tahliye