Ana SayfaGüncelErdoğan ilk kez “koalisyon” dedi, Kılıçdaroğlu yorumladı

Erdoğan ilk kez “koalisyon” dedi, Kılıçdaroğlu yorumladı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘300 üzeri bir rakamı Cumhur İttifakı yakaladığında mesele bitmiştir, altında kalırsa koalisyon arayışına gidilebilir” diye konuştu. Erdoğan’ın sözlerini yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu söylem Cumhur İttifakı’nın diğer iki partisinin yetersizliğini gösteriyor” dedi.

Kral FM ve Kral Pop Radyo’da yayınlanan “Mehmet’in Gezegeni Seçim Özel” programında seçime dair açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifaklar ile koalisyon arasındaki farklar sorusunu da cevapladı.

Erdoğan bu soruya yanıtında ilk kez “koalisyon” kelimesini dillendirdi. Şimdiye kadar birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanacaklarını ve meclis çoğunluğunu da Cumhur İttifakı’nın alacağını savunan Erdoğan’ın “İttifaklarla koalisyonlar arasındaki fark nedir?” sorusuna yanıtı şöyle:

“Bunların içinde de koalisyonlar olabilir ama oluşma oranı çok düşük. Bizimki Cumhur İttifakı, böyle bir şey oluşur mu oluşmaz mı pazar göreceğiz. Bütün mesele 300 üzeri bir rakamı Cumhur İttifakı yakaladığında mesele bitmiştir, altında kalırsa koalisyon arayışına gidilebilir.”

Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum

Erdoğan’ın ‘koalisyon’ sözlerine ilk yorum ise ana muhalefetten geldi.

Erdoğan’ın koalisyon açıklamasını yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX’ta yayınlanan Liderler FOX’ta programında şunları kaydetti:

“Yola çıkışlarına bakalım; neden Anayasayı değiştirdiler ve milletin önüne hangi sözle gittiler? ‘Türkiye koalisyonlardan çok çekti, artık olmasın biz yasayı değiştiriyoruz. Koalisyon olursa ülke yönetilemez, bu nedenle biz rejimi değiştireceğiz’di. Gelinen nokta koalisyonsuz Türkiye’nin yönetilemeyeceği noktasıdır. Bir partinin yüzde 51 almadan iktidar olamamasıdır. Neyle yola çıktılar, ülkeyi nereye sürüklediler.

Parlamentoda mı koalisyon yapacaklar? Parlamentoda bu olmaz. Hükümet değil ki? Büyük bir ihtimalle kurulacak olan kabineye bir parti alacak. Bu söylem Cumhur İttifakı’nın diğer iki partisinin yetersizliğini gösteriyor. Millet İttifakı’nın samimi olarak demokrasiden tavır takındığını biliyoruz. Bunu sağlayamazlar İlkeli bir hareketin tutarlılığı vardır Millet İttifakı’nda.”