Ana SayfaGüncelErdoğan ve bakanlar “PKK’li” demişti: Şenyaşar 19 yıldır Esnaf Odası’na kayıtlıymış

Erdoğan ve bakanlar “PKK’li” demişti: Şenyaşar 19 yıldır Esnaf Odası’na kayıtlıymış

HABER MERKEZİ – Suruç’ta çocuklarıyla birlikte öldürülen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerinin “PKK’li” dediği Hacı Esvet Şenyaşar’ın 19 yıldır Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda üyelik kaydının bulunduğu öğrenildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın “Size verecek oyumuz yok” sözleri üzerine 14 Haziran Perşembe günü başlayan tartışma esnafa saldırıya dönüşmüş, ardından çıkan çatışmada ise dört kişi hayatını kaybetmişti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran’da AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu iki çocuğuyla birlikte öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’ın, Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kaydı bulunduğu öğrenildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre Şenyaşar, 1999 yılında odaya giriş yapmış ve hala da odada üyeliği sürüyor.

Ayrıca Suruç’ta yaralanan kardeşlerden Mehmet Şenyaşar’ın da aynı çarşıda 2010 yılına ait Suruç Vergi Dairesi’ne kayıtlı “Vergi Levhası” bulunuyor.

Erdoğan ve hükümetin “PKK” ısrarı

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar, Suruç’ta biri AKP’li vekil adayının ağabeyi olmak üzere Şenyaşar ailesinden üç kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın hemen ardından, ısrarla Şenyaşarlar için “PKK’liler” açıklamaları yapmışlardı.

Esvet Şenyaşar’ın ablası Halise Şenyaşar ise bu açıklamalara şöyle tepki göstermişti:

“Erdoğan açıklama yapıyor; ‘PKK’ diyor. Kardeşim ve oğulları esnaftı. Evet, biz Kürt’üz ve oyumuzu Kürt partisine veriyoruz. Asla onlara oy vermeyiz. Günler öncesinden yine dükkana gitmişler. Kardeşim Esvet onlardan rahatsız olduğu için 2 gün dükkânını açmadı. Sürekli ‘Bunlar başımıza bela olacak’ diyordu. Kardeşim onlara gelmeyin demiş. Son gün de keleşlerle geliyorlar. Hepsini vuruyorlar.”

Aileyi tanıyan esnaf Selami Altay da Esvet Şenyaşar’ın ilçede 25 yıllık esnaf olduğunu ve onu böyle tanıdıklarını belirterek, ailenin HDP’li olduğunu ifade etmişti.

Şenyaşar’ın çarşının bir esnafı olduğunu sözlerine ekleyen Altay, esnafın “PKK’li” olarak lanse edilmesine tepki göstererek, “Madem onlar PKK’li ise neden AKP’liler gidip PKK’lilerden oy istiyor? PKK’nin ne işi var çarşıda esnaf olarak? Bu söylem ve açıklamaların tamamı yalandır” demişti.

Bakan Fakıbaba’nın fotoğrafı

Öte yandan Suruç’ta yaşananlardan yalnızca bir hafta önce kentin aynı zamanda vekili olan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “’Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musun’ diyorlar ve olay patlak veriyor” dediği Şenyaşar ailesinin dükkanını ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Bakan Fakıbaba’nın, Bir Milyoncular Çarşısı’ndaki esnafı ziyareti sırasında, olaylar esnasında yaralanan ve hala hastanede olan Ferit Şenyaşar ile gülümseyerek tokalaştığını gösteren fotoğraf basına yansımıştı:

Previous post
DİSK-AR: 6 milyon 18 bin insan işsiz
Next post
Süperpak işçileri sıfır zam dayatmasına karşı greve gidiyor