Ana SayfaGüncelErdoğan’dan anadilinde eğitimi dillendiren İnce’ye: Yahu bu hakların hepsini verdik

Erdoğan’dan anadilinde eğitimi dillendiren İnce’ye: Yahu bu hakların hepsini verdik

HABER MERKEZİ – Eski Başbakan Tansu Çiller’in de katıldığı Yenikapı mitinginde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve partinin adayı İnce’yi Kürtçe ve Demirtaş üzerinden hedef aldı. Erdoğan, “Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının önünü biz açtık” diye konuştu.

Partisinin İstanbul Yenikapı’daki mitingde konuşan AKP Genel Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Başbakan Binali Yıldırım ile eski Başbakan Tansu Çiller’in de katıldığı mitingde partisinin İstanbul’daki faaliyetlerini anlatan Erdoğan, CHP’yi şu sözlerle hedef aldı:

“İstanbul CHP faşizmini iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. Muharrem İnce kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. AK Parti’yle MHP’nin meclisten geçirdiği düzenlemeyi AYM’ye götürüp iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem. Daha düne kadar imam hatiplerde ve diğer okullarda verilen din dersine karşı çıkan sen değil misin? Bugüne kadar camide çekilmiş bir resmin var mı? Şimdi maşallah… Bunlar ucuz oyunlar Muharrem.”

İnce’yi Kürtçe ve Demirtaş üzerinden hedef aldı

İnce’nin anadilinde eğitim hakkı ile ilgili vaatlerine de karşı çıkan Erdoğan, “Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının önünü biz açtık” dedi.

“Onların bu ülkede dikili ağacı yok. En önemli icraatları bu milleti ezana hasret bırakmak oldu” sözleriyle CHP’ye yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, İnce’yi bir kez daha HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesi üzerinden hedef aldı:

“Aday oldu gittiği ilk yer Edirne oldu. Terör örgütünün arkasında olduğu bir kişiyi ziyaret etti. Biz bu kadar şehit vermişiz, 7 Haziran’da ‘herkes sokağa’ diyor ve 53 tane Kürt kardeşimiz orda öldürüyorlar. 15 yaşında Yasin Börü’yü kurban eti dağıtırken öldürüyorlar. Bu talimatı veren kişiyi Bay Muharrem Edirne Kapalı Cezaevi’nde ziyaret ediyor.”

“Takmış kafayı bizim Külliye’ye”

Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkmakla övünüp Taksim’e yapılan camiyi tarif eden Erdoğan, İnce’ye bir de Saray üzerinden yüklendi:

“Takmış kafayı bizim Külliye’ye, ustası da gelmeyeceğim dedi kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım Sayın Putin ziyaret etti. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz, ayrılırken ne dedi biliyor musunuz? ‘Büyük devlet olmanın alameti farikası budur’ dedi.”