Ana SayfaGüncelErdoğan’dan “Operasyonu başlattık” açıklaması, Kandil’den yanıt

Erdoğan’dan “Operasyonu başlattık” açıklaması, Kandil’den yanıt

HABER MERKEZİ – Muhalefetin ‘seçim operasyonu’ olarak nitelendirdiği Kandil’e yönelik harekâta dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun başlatıldığını söyledi. KCK Yürütme Konseyi’nden Karasu ise Kandil’in zaten her gün savaş uçaklarıyla bombalandığını belirterek, “Kandil operasyonu görünürde şu anda bir seçim propaganda aracıdır” dedi.

Niğde Belediye Meydanı’nda konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil’e operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ilkin ana muhalefet partisi CHP ile partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef alan Erdoğan, Afrin operasyonu sırasında bu operasyona destek veren ancak “Fazla derinlere inmeyin, gerek yok” uyarısında bulunup “Afrin’e operasyona Türkiye’deki Suriyeliler gitsin” önerisinde bulunan CHP’yi şu sözlerle eleştirdi:

“Bay Kemal bize ne dedi, Afrin’e girmeyin. Bay Muharrem Afrin’de ne işiniz var dedi. Sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında bunun bedelini ağır ödetiriz. Ömer Halisdemir ne yaptı, hain olan Semih Terzi’yi ne yaptı, alından vurarak indirdi. Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal’e bakarız ne Muharrem’e bakarız. Biz işimize bakarız.”

Bu sözlerinin ardından Kandil’e operasyonun başlatıldığını ifade eden Erdoğan, “20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Muhalefet istemese de nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız. Siyasi uzantıları rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden çıkaracağız.”

KCK: Kandil operasyonu bir seçim propaganda aracıdır

Konuya dair açıklama ise hedefteki Kandil’den geldi. Daha önce olası bir operasyonun seçimle ilgili olduğunu savunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, bu sözlerini yineledi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu

Karasu, Yeni Özgür Politika gazetesi için kaleme aldığı yazısında, Afrin’e dönük saldırıların AKP-MHP iktidarını ayakta tutacak toplumsal desteği yaratamadığını ifade ederek Kandil operasyonuna değindi.

Kandil’in zaten her gün savaş uçaklarıyla bombalandığını belirten KCK yetkilisi, “Hava saldırıları yeni bir durum değildir. Karadan gitmek için de Türkiye sınırından 150-200 km. içeri girilmesi gerekiyor. Bu mesafeyi nasıl aşacaklar?” diye sordu.

Kandil’e yönelik bir operasyonun çok zorlu ve uzun bir süreç olacağının Türkiye’deki askeri yetkililerce de dillendirildiğini hatırlatan Karasu, “O halde şimdi neden gündeme getirildi? Bu da bir psikolojik savaş harekâtı ve seçim propagandasıdır. Kandil’e girme senaryoları köpürtülerek AKP ve Erdoğan’ın oyu yükseltilmeye çalışılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Karasu, “Kandil operasyonu görünürde şu anda bir seçim propaganda aracıdır” dedi.


Seçim öncesi Kandil’e operasyon iddiası: Kim ne diyor?

Previous post
Kadın cinayeti davasında Yargıtay ‘haksız tahrik’ dedi, mahkeme direndi
Next post
Gözaltına alınan gazeteci Berzan Güneş tutuklandı