Ana SayfaGüncelErdoğan’ın talimatının devamı: Bir 7 Haziran yaşamamalıyız

Erdoğan’ın talimatının devamı: Bir 7 Haziran yaşamamalıyız

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “HDP’yi yakın markaja alarak baraj altında bırakması” için partililere talimat verdiği görüntülerin devamı ortaya çıktı. İkinci videoda Erdoğan, müşahitlerin herkesten önce sandık başına gidip ‘sandık hakimiyetini elde etmesi’ için açıklamalarda bulunuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin 9 Haziran’da düzenlediği Mahalle Başkanları Toplantısı’nda, “HDP’yi yakın markaja alarak baraj altında bırakması” için talimat verdiği görüntülerin devamı ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayınlanan videoda, Erdoğan’ın partililere ‘sandık kurulundaki hakimiyeti’ elde etmek için müşahitlerle ilgili açıklamaları yer alıyor.

Ayrıca Erdoğan’ın, “7 Haziran yaşamamalıyız” dediği görülüyor:

“Seçim gerçekten sandıkta kazanılır, e peki nasıl kazanılır? Sandık kurulu üyesi arkadaşlarım, bir defa seçim günü diğer siyasi partilerden önce sandık mahallinde yerini almalıdır. Yani bizim arkadaşlardan önce onlar gelmemeli. İki, sandık müşahitlerimiz; müşahitler konusunda sandık kurulu üyelerinin dışında sandık müşahitleriyle bizim oraları ne yapmamız lazım, takviye etmemiz lazım. Olur ya, diğerlerinden gelmeyen olursa bu defa sandık kurulu başkanı kimse oradan kimi alacak, müşahitlerden kim varsa, önce gelen kimse, o onun hakkıdır. O sandık kurulunun ikinci veya üçüncü üyesi olabilir. Burada bir defa neyi kazanırız, sandık kurulundaki hakimiyeti biz elde etmiş oluruz. Yani burada çok hassas olmamız lazım bu işi hiç hafife almamamız gerekir. Bunları geçmişte çok yaşadık. Eğer bunu sağlama alırsak İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz.”

“Değerli arkadaşlar tabi 13 gün var (seçime). Yani iş çantada keklik değil onu da söyleyeyim. Şu anda kamuoyu araştırmalarında filan öyle iş bitmiş havada değil onu da söyleyeyim. Bu neyi gösteriyor son seçimlerde yaşadığımız olay; 7 Haziran, 1 Kasım… Bakın, bir 7 Haziran yaşamamalıyız. Aynı şekilde 1 Kasım yaşamamalıyız. Yani iş bıçak sırtı olmamalı. Şunu bilmenizi istiyorum. İstanbul, Türkiye’nin adeta 81 vilayeti burada temsil ediliyor. Buradan çıkan netice Türkiye’nin neticesidir.”

Erdoğan ne demişti?

İlk çıkan görüntülerde AKP Genel Başkanı Erdoğan, HDP’yi hedef almıştı.

Erdoğan’ın partililere “Bunları dışarıda konuşmam” sözleriyle seslenerek, HDP’yi baraj altında bırakmak üzere seçmen listelerinden HDP’lileri tespit etmeye ve “markaja almaya” çağırdığı ortaya çıkmıştı:

“Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini, bu sandık seçmen listesinde kim kimdir, buna göre onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirecektir. Markaja alacaksınız, markaja.”


Erdoğan’dan talimat: HDP barajı geçmemeli, tespit edip markaja alın



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Haber paylaştıkları için: Musa Çitil'in şikayetiyle yedi gazeteciye dava
Sonraki Haber
İstanbul'da taciz: Üç kadını taciz edip 'herkes tahrik olabilir' dedi, serbest bırakıldı