Ana SayfaGüncelErdoğan’ın ‘yoktur’una karşı: İnce’den Kürt sorununa yeni çözüm önerileri

Erdoğan’ın ‘yoktur’una karşı: İnce’den Kürt sorununa yeni çözüm önerileri

HABER MERKEZİ – CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Erdoğan’ın “Yoktur” ifadesini kullandığı Kürt sorununun çözümü için Meclis’i işaret etti, “Milletvekili sayısına bakmadan eşit üyeyle komisyon kuracağız” diye konuştu. İnce ayrıca TRT kanallarından birinin konuya dair tartışmalara ayrılacağı vaadinde bulundu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’a yönelik seçim kampanyası kapsamında Van’da düzenlediği mitingde halka seslendi.

İnce’nin gündeminde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmada “Yoktur” ifadesini kullandığı Kürt sorunu vardı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, Kürt sorununun çözümü için Meclis’i işaret ederek komisyon kurma ve TRT kanallarından birini tahsis etme vaadinde bulundu:

“Ne Kürt kardeşlerime yalan söyleyeceğiz, ne Türklere. Yalan yok. Çözüm yeri TBMM’dir, orada temsil edilen siyasi partiler aldıkları oya, milletvekili sayısına bakmadan eşit üyeyle komisyon kuracağız. TRT kanallarından birini bu soruna tahsis edeceğiz. Bir kanalda sadece bu konuyu tartışacağız, özgürce, herkesin gözünün önünde. 81 milyon ne yaptığımızı bilecek, gizli kapaklı görüşme yok. Edirneli de bilecek, Vanlı da bilecek.”

Dün Diyarbakır’daki iftar programında Erdoğan’ın prompter’ının bozulmasının ardından konuşamamasının görüntüsünü de izleten İnce, “Camdan konuşanlar bu sorunu çözemez, candan konuşanlar bu sorunu çözer” dedi:

“Ben size yürekten, ciğerden konuşuyorum, içimden gelenleri söylüyorum. Konuşma iki şekilde yapılır, küçük notlar alırsın, içinden geldiği gibi konuşursun. Bir de cam var cam, yazılanları okur, sen de ezbere konuşuyor zannedersin. Cam bozuldu. Camdan konuşanlar bu sorunu çözemez, candan konuşanlar bu sorunu çözer.

İnce ne demişti?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, daha önce CNN Türk kanalında yaptığı açıklamada, Kürt sorununun çözümü için yine Meclis’e işaret etmiş, ancak kurulacak komisyona ve atılacak adımlara dair bir açıklamada bulunmamıştı.

İnce ayrıca “Bir televizyon kanalını bunun tartışılması için tahsis edebiliriz” diye konuşmuştu.

Previous post
KESK’lilerin eylemine müdahale eden polis 7 kişiyi gözaltına aldı
Next post
Taksim'de bir kadına saldıran erkek tutuklandı