Ana SayfaGüncelEsad’ın DSG’yi tehdidi sonrası ABD’den uyarı

Esad’ın DSG’yi tehdidi sonrası ABD’den uyarı

HABER MERKEZİ – Esad’ın bir yandan DSG ile müzakerelere kapı aralandığını ifade edip diğer yandan müzakerelerin sonuç vermemesi durumunda “güç kullanacaklarını” beyan etmesine bir tepki de ABD’den geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, YPG’nin ana gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile müzakereye açık olduğunu söyleyip buna karşın “güç kullanma” mesajı da vermesine ve  ABD güçlerinin ülkeden ayrılması gerektiği yönündeki sözlerine Pentagon uyarı ile yanıt verdi.

Artı Gerçek’in haberine göre ABD Müşterek Güçler Kurmay Başkanı Kenneth McKenzie, “Suriye’deki tüm taraflar, ABD güçlerine ya da koalisyon ortaklarına saldırmanın kötü bir seçim olacağını anlamalı” şeklinde konuştu.

Amerikalı general ayrıca DSG’nin Fırat Nehri’nin doğusunda IŞİD’e karşı verdiği mücadeleden ve kaydedilen ilerlemeden memnun olduklarını da vurguladı.

McKenzie, Suriye’deki ABD güçlerinin çekilmesine dair ise bir tarih vermedi.

Ne olmuştu?

Esad, DSG ile müzakereye açık olduğunu söylemiş ancak buna karşın “güç kullanma” mesajı da vermişti.

Russia Today’e konuşan Esad, Suriye’nin DSG ile müzakerelere kapı araladığını ifade ettikten sonra, “Bu ilk seçenek. Eğer müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceğiz” diye konuşmuştu. Aynı mülakatta Esad, “Amerikalılar gitmeli, bir şekilde gidecekler” de demişti.

Esad’ın bu açıklamasına DSG sözcülerinden Kino Gabriel, “Suriye’deki ihtilafa son vermek için müzakereleri destekliyoruz. DSG’nin bakış açısına göre, askeri bir çözüm daha fazla kayıp verilmesine, yıkıma ve Suriye halkı için daha fazla zorluğa yol açacaktır” yanıtını vermişti.




Önceki Haber
Notos'tan Vladimir Nabokov sayısı
Sonraki Haber
'Ezhel'in ardından bir rapçi daha tutuklandı