Ana SayfaGüncelGazeteci Yılmaz: AKP ilk kez Kayseri’de büyük bir sancı ile seçime gidiyor

Gazeteci Yılmaz: AKP ilk kez Kayseri’de büyük bir sancı ile seçime gidiyor

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine dair Kayseri’deki izlenimlerini yazan gazeteci Tolga Yılmaz, “AKP ilk kez Kayseri’de büyük bir sancı ile seçime gidiyor” dedi ve yaşanan krizin nedenlerini sıraladı.

Gazeteci Tolga Yılmaz, Meclis’e 10 milletvekili gönderecek Kayseri’den erken seçime dair izlenimlerini Evrensel Gazetesi’ne yazdı.

Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in isminin AKP listesinde yer verilmemesine dair “hem Özden, hem de Özden’e destek verenler için büyük bir şoktu” yorumunda bulunan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Özden’in listede olmaması AKP Kayseri Teşkilatında ciddi bir krize yol açtı. İl yönetimi tamamen istifa etti! Devreye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik girdi. Yönetimle uzun süren toplantılar yaptılar. İkna ettiler ve istifadan vazgeçirdiler. Ancak yönetim kurulunun 24 Haziran seçimleri sonrası takındıkları bu tavırdan dolayı görevden alınacakları şehirde bir anda tüm kesimlerce duyuldu. AKP hâlâ sahada seçim çalışması yapmayan partilerin başında geliyor.”

AKP’deki krizin bununla da bitmediğini belirten Gazeteci Yılmaz, listenin açıklanmasıyla birlikte ilk 7 sıranın bir önceki dönemle aynı olması nedeniyle partinin seçmeni ve tabanının bir ‘şok’ daha yaşadığını ifade etti.

“AKP ilk kez Kayseri’de büyük bir sancı ile seçime gidiyor” diyen Tolga Yılmaz, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Kriz daha ne kadar derinleşir bilemem ama AKP’deki bu çatlaklık önümüzdeki sürecin iktidar adresinde değişikliğe yol açacağı kesindir. Zira Kayseri her dönem iktidarı önceden belirleyen şehirlerden biridir.”


Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.
Previous post
Arif Sağ: Onur mücadelesi verdik, bir süre sonra görevi bırakacağım
Next post
İhraç edilen KESK'lilerin eylemine polis müdahalesi: 10 kişi gözaltına alındı