Ana SayfaGüncelGazetecilere saldırı talimatı vermişti: Bahçeli’nin ‘kahramanı’ Çakıcı’ya soruşturma

Gazetecilere saldırı talimatı vermişti: Bahçeli’nin ‘kahramanı’ Çakıcı’ya soruşturma

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin ‘ülküsever’ ve ‘kahraman’ olarak tanımladığı organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında, gazetecilere yönelik ‘cezalandırma’ talimatı vermesinin ardından soruşturma başlatıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı açıklamalarını “Erdoğan’a küstah sözler” başlığı ile haberleştiren Karar gazetesi sahibi ve yazarlarını hedef alan ülkücü organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, tehditlerini talimata dönüştürmüştü.

Kırıkkale Keskin Kapalı Cezaevi’nde kalan hükümlü Çakıcı, kendisi adına açılmış “alaatincakiciresmi” isimli Instagram hesabında yer alan imzalı mesajıyla, Karar gazetesi sahibi ile altı gazeteci için açık saldırı talimatı vermişti.


Bahçeli’nin ‘kahramanı’ Çakıcı’dan yedi gazeteciye saldırı talimatı


Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Alaattin Çakıcı imzası ile kamuoyuna duyurusu yapılan basın bildirisinde bir kısım gazetecilere yönelik olarak tehdit içerikli ifadelerin bulunması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nın 106/2-d maddesinde düzenlenen örgütün korkutucu gücünden istifade suretiyle ölümle tehdit, halk arasında korku, kaygı oluşturmak amacı ile tehdit ve suç işlemeye tahrik suçlarından dolayı resen soruşturma açılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ne olmuştu?

2004’ten bu yana cezaevinde olan Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken HDP’ye ise tehditler savurmuştu.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli ise kendisini ziyaret etmişti.

Previous post
Ermenistan’ı ekrana getiren yapımcı Dishdishyan'ın Tokat’tan Rusya’ya uzanan hikayesi
Next post
Tütün ürünlerine 'vergi güncellemesi': Birinde oran düştü, ikisinde arttı