Ana SayfaDünyaGerekçe “terör destekçiliği”: AGİT seçim gözlemcisi Türkiye’ye sokulmadı

Gerekçe “terör destekçiliği”: AGİT seçim gözlemcisi Türkiye’ye sokulmadı

HABER MERKEZİ – AGİT seçim gözlemcisi ve Almanya Sol Parti milletvekili Andrej Hunko, Türkiye’nin kendisine giriş izni vermediğini söyledi ve gerekçe olarak “terör destekçiliği suçlamasının” sunulduğunu ifade etti.

Türkiye, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) seçim gözlemcisi Almanya Sol Parti milletvekili Andrej Hunko’nun ülkeye girişine izin vermedi.

DW Türkçe’ye bir açıklama yapan Hunko, AGİT gözlemcisi olarak 24 Haziran erken seçimlerini izlemek için Ankara’ya gitmek üzere Viyana’da uçağa bindiğini, kendisine giriş izni verilmediği bilgisini alınca uçaktan indiğini söyledi.

Gerekçe olarak “terör destekçiliği suçlamasının” sunulduğunu ifade eden Hunko, Türkiye’nin attığı bu adımın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

“Seçim gözlemlerinin temel prensiplerinden biri şudur: Heyeti davet eden ülke delegasyonları belirleyemez” diyen Hunko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AGİT bunu kabul edemez. Bu çok eleştirel, bunu istemiyoruz denemez. Bu hukuki değil. Tabii AGİT’in de bu konuda icrai araçları yok. Bu da her zaman bir sorun.”

“Türkiye’de hükümet seçimler sebebiyle huzursuz”

Hunko atılan adımın Türkiye’deki seçim atmosferiyle ilgili olduğunu da savundu:

“Bu, aslında Türk hükümetinin seçimler sebebiyle huzursuz olduğunu gösteriyor. Kamuoyu yoklamalarındaki sonuçlar, Erdoğan açısından arzu ettiği gibi değil. Parlamentoda artık çoğunluğa sahip olmaması, çok muhtemel. Muhtemelen ilk turda da seçimi kazanamayacak. Bunu bir huzursuzluğun ifadesi olarak yorumluyorum.”

Previous post
Sarraf davasını çeviren Sebla Küçük'e dava
Next post
'IMF Türkiye için acil durum grubu oluşturdu'